Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă luptători turci au fost găsiți morți sub dărâmăturile cutremurului din Turcia

Los Angeles Times
cutremur Turcia

Un grup de nouă sportivi practicanți de lupte au murit după ce Turcia și Siria au fost lovite de cutremur, a anunțat United World Wrestling (UWW), iar alți aproximativ 30-40 sunt încă prinși sub dărâmături.

Cutremurele au lovit ambele țări pe 6 februarie, primul dintre ele atingând 7,8 grade pe scara Richter, iar al doilea 7,5 grade, scrie Mediafax.

Aproximativ 41.000 de persoane au fost declarate moarte până în prezent, iar forțele de salvare continuă să îi caute pe cei care încă nu au fost găsiți.

Printre distrugeri se numără și o bază de antrenament a luptătorilor din Turcia, context în care Taha Akgul, medaliat cu aur la lupte libere în Turcia, a cerut "ajutor urgent".

Taha Akgul, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, a făcut apel la ajutor pentru găsirea luptătorilor dispăruți în urma cutremurului din această țară, relatează insidethegame.

"Clădirea în care stau 30-40 dintre luptătorii noștri în clubul de lupte din Kahramanmaraș a fost, de asemenea, distrusă", a declarat Akgul.

"Sportivii noștri se află sub dărâmături. Așteptăm ajutor urgent. Ajută-ne, Doamne!", a fost mesajul sportivului turc.

Akgul a primit titlul de Luptătorul anului 2022 la lupte libere în cadrul premiilor UWW, el fiind campion mondial și european în exercițiu la 125 de kilograme.

UWW a făcut publice identitățile celor nouă luptători care și-au pierdut viața. Cei nouă morți sunt Mehmet Eskisarili, Ahmet Tas, Ali Gursoy, Eray Simsek, Halil Ecirne, Hasan Sariturk, Ozan Tatli, Ahmet Durman Aslan Ekiz.

"Cu inima strânsă anunțăm că am pierdut nouă luptători în cutremurele care au avut loc pe 6 februarie", a declarat președintele UWW, Nenad Lalovic.

"Vă cer să ne amintim de acești luptători, să le rostim numele cu voce tare și să ne rugăm pentru ei și pentru familiile lor.

"Întreaga comunitate de lupte libere este devastată de pierderea acestor tineri care aveau un viitor strălucit în fața lor".

Turcia participase la un turneu de lupte sub 20 de ani cu o seară înainte de producerea cutremurului, alături de Franța, Uzbekistan și Kosovo.

Toți concurenții celorlalte țări au reușit să evite dezastrul, dar reprezentanții Turciei se aflau, din păcate, în clubul de lupte când clădirea s-a prăbușit.

Un grup de 21 de luptători a fost salvat rapid în prima zi, iar alții au fost eliberați dintre dărâmături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.