Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua modă a persoanelor care pretind că sunt victime ale Holocaustului pe TikTok, considerată 'dureroasă' de Muzeul de la Auschwitz

TikTok
TikTok

Noua modă a persoanelor care pretind că sunt victime ale Holocaustului în videoclipuri publicate pe reţeaua de socializare TikTok este "dureroasă şi jignitoare", au deplâns reprezentanţii Muzeului Auschwitz pe Twitter, adăugând în acelaşi timp că nu doresc totuşi să îi expună unei condamnări publice pe tinerii internauţi, informează AFP.

Reprezentanţii Muzeul lagărului de exterminare construit de Germania nazistă în Polonia ocupată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au reacţionat în urma acelor scurte videoclipuri în care mai mulţi tineri utilizatori de pe TikTok pretind că povestesc felul în care au murit în timpul Holocaustului, afişând uneori răni false sau fiind îmbrăcaţi în uniforme de puşcăriaşi decorate cu steaua lui David, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

"Tendinţa 'Victime' de pe TikTok poate fi dureroasă şi jignitoare. Anumite videoclipuri sunt periculos de aproape sau chiar dincolo de o banalizare a istoriei", au comentat reprezentanţii Memorialului de la Auschwitz într-un mesaj pe Twitter.

"Anumite clipuri nu au fost create în amintirea cuiva, ci pentru a face parte dintr-o tendinţă online. Este foarte dureros", au precizat reprezentanţii acestui muzeu din Oswiecim, un oraş din sudul Poloniei.

"Trebuie să vorbim despre aceste lucruri, însă nu pentru a-i expune în faţa unui oprobriu şi pentru a-i ataca pe tineri, ale căror intenţii par să fie foarte diverse. Aceasta nu este o provocare educativă", au adăugat ei.

Citește și: DE NECREZUT Guvernul spune că România poate produce până la sfârşitul anului 50% din necesarul de măşti

Un milion de evrei din Europa au murit în lagărul de concentrare de la Auschwitz între 1940 şi 1945 dintr-un total de 6 milioane de evrei care au fost exterminaţi în timpul acelui genocid.

Peste 100.000 de persoane de origine non-iudaică au murit în acelaşi lagăr, potrivit muzeului citat. Aproape 232.000 dintre victime erau copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.