Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua modă: Traficul cu plante carnivore din Olanda

britannica.com
Plante carnivore insectivore

Autorităţile din Filipine au confiscat peste 270 de plante carnivore importate ilegal din Olanda, au anunţat miercuri reprezentanţii Biroului Vamal din această ţară asiatică, informează DPA.

Plantele insectivore au fost importate fără o autorizaţie emisă de Departamentul pentru Mediu şi Resurse Naturale, a precizat Biroul Vamal din Filipine.

Comerţul şi deţinerea de plante carnivore, care sunt unele dintre cele mai rare şi mai periclitate specii vegetale de pe Terra, sunt restricţionate prin lege în Filipine, a dezvăluit sursa menţionată.

Plantele se aflau în 10 colete, care au fost interceptate după o inspecţie realizată în cursul zilei de luni, relatează Agerpres.ro

În total, 276 de plante carnivore, a căror valoare totală a fost estimată la 3.000 de dolari, au fost confiscate. Ele făceau parte din genurile vegetale Drosera, Nepenthes, Dionaea, Serracenia, Pinguicula şi Cephalotus.

Autorităţile locale se pregătesc să pună sub acuzare persoanele aflate în spatele acestui transport confiscat, pe care le acuză de contrabandă şi alte infracţiuni asociate, au precizat reprezentanţii Biroului Vamal din Filipine.

Cererea de plante rare a crescut considerabil în Filipine de la începutul perioadei de carantină decretată anul trecut în această ţară din cauza noului coronavirus, când mulţi dintre filipinezi şi-au redescoperit pasiunea pentru grădinărit.

În virtutea acestui fenomen, mulţi dintre filipinezii pasionaţi de grădinărit au început să caute plante rare atât din propria ţară, cât şi din străinătate.

Preţurile plantelor rare au crescut şi, potrivit unor relatări din presă, exemplare din specii vegetale rare au început să fie furate din mai multe zone protejate din Filipine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.