Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă persoane, între care trei copii, au fost ucise, iar alte zeci rănite în tabere de strămutaţi lovite de tiruri de rachetă ale regimului din Siria

SOFREP
Al Tanf baza siria masini militare

Nouă persoane, între care trei copii, au fost ucise şi alte zeci rănite duminică în tabere de strămutaţi lovite de tiruri de rachetă ale regimului din Siria, a transmis Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

La primele ore ale dimineţii, mai multe rachete au lovit tabere provizorii de persoane strămutate în regiunea Kafr Jales, în provincia Idlib (nord-vest), potrivit unui corespondent al AFP aflat la faţa locului.

Mai multe corturi au fost distruse sau arse, putând fi văzute pete de sânge şi resturi de rachete, scrie agerpres.ro.

Echipele de apărare civile şi localnici le-au oferit primul ajutor răniţilor şi i-au transferat la spitale din apropiere. Acolo, corpurile neînsufleţite a două fete erau acoperite de pături şi întinse pe jos, potrivit corespondentului AFP la faţa locului.

Bombardamentele au ucis şapte civili, printre care trei copii, precum şi alte două persoane neidentificate, şi a rănit 75 de civili, a precizat OSDO, scrie agerpres.ro.

Peste 30 de rachete au căzut în mai multe zone din vestul oraşului Idlib, inclusiv asupra taberelor, a adăugat ONG-ul.

Gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS) şi facţiuni rebele aliate au ripostat în cursul dimineţii atacând poziţii ale forţelor regimului, care au atacat la rândul lor din nou sectoare din regiune.

Atacurile forţelor regimului survin, conform OSDO, la o zi după moartea a cinci soldaţi sirieni în sud-vestul Idlibului în bombardamente ale unei grupări afiliate HTS.

Aproximativ jumătate din Idlib şi sectoare limitrofe ale provinciilor învecinate Hama, Apel şi Latakia sunt dominate de HTS, fostă ramură siriană a Al-Qaida, şi de alte facţiuni rebele mai puţin influente.

În regiune trăiesc trei milioane de persoane, dintre care jumătate sunt strămutate.

În ciuda unor confruntări sporadice, un armistiţiu negociat de Moscova, aliată a Damascului, şi Ankara, care susţine grupări rebele, este în mare măsură respectat din martie 2020 în această regiune.

Războiul din Siria a ucis din 2011 aproape jumătate de milion de persoane şi a dus la strămutarea mai multor milioane în interiorul şi în afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.