Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua problema pentru Oprescu: Lucrari controversate in Capitala, ILEGALE

bucuresti

O lucrare controversata din Bucuresti care s-a realizat la initiativa primarului Sorin Oprescu ar fi ilegala potrivit Inspectoratului de Stat in constructii, citat de Antena 3.

Trotoarele de pe Calea Victoriei ar fi ilegale, iar Primaria ar fi incalcat legea prin modul in care le-a construit.
"Largirea trotoarelor de pe Calea Victoriei si crearea unor piste pentru biciclisti au nemultumit multi bucuresteni epntru ca au dus la ingustarea acestei artere extrem de circulate si de aglomerate.

Reprezentanţii Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov (IRCBI) au afirmat că vor face demersuri pentru sesizarea organelor de urmarire penală, după ce s-a constatat că lucrările de instalare a mobilierului urban de pe Calea Victoriei s-au executat fără să existe proiect şi autorizaţie de construire.

Controlul IRCBI a descoperit că montarea bolarzilor de pe trotuarele Căii Victoria s-a efectuat fără să existe aviz sau proiect. În acest fel, administraţia a cheltuit sume mari de bani pentru realizarea unei zone de risc.

Viaţa şi întegritatea oamenilor este pusă în pericol în cazul în care aceştia cad accidental peste blocurile de granit ce ies din trotuar. Situaţia este cu mult mai periculoasă în cazul bolarzilor montaţi în imediata vecinătate a pistei pentru biciclete. Bicicletele pot atinge o viteză de deplasare de 5-7 ori mai mare decât cea a unui pieton. În cazul unui biciclist care se dezechilibrează la o viteză de 20-30 km/h, impactul în zona capului, a pieptului sau a coloanei cu un bolard de granit de forma celor montaţi pe Calea Victoriei poate transforma un accident banal într-unul fatal", precizeaza Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.