Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua stagiune la ONB - Promenada Operei, pe esplanadă, nouă montare Oedipe de Enescu şi La Clemenza di Tito de W.A. Mozart

facebook.com
Festivalul de Teatru de la Avignon

Noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti cuprinde o nouă serie de spectacole iar biletele vor fi scoase la vânzare în decursul săptămânii viitoare. Premierele toamnei sunt: „La Clemenza di Tito” de W.A. Mozart, în regia lui Tompa Gabor, dar şi o nouă montare a capodoperei enesciene „Oedipe”, în regia lui Stefano Poda, potrivit news.ro.

În repertoriu vor fi: „Aida”, „La Traviata”, „Boema”, „Raymonda”, „Lacul lebedelor”, „Romeo şi Julieta”, „Fantoma de la Operă”.

În 23 septembrie va avea loc spectacolul eveniment „Promenada Operei”, pe esplanada din faţa ONB. La tradiţionalul eveniment „open air” ajuns la a XIII-a ediţie sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, mii de spectatori.

De asemenea, „Fantoma de la Operă” revine pe scena ONB în aceasta toamnă, iar din program nu vor lipsi nici premiere precum „La Clemenza di Tito” de W.A. Mozart, în regia lui Tompa Gabor, dar şi o nouă montare a capodoperei enesciene „Oedipe”, în regia lui Stefano Poda.

Peste 120.000 de spectatori au vibrat alături de artiştii Operei Naţionale Bucureşti în stagiunea trecută. Au fost 170 de întâlniri cu publicul, fiind jucate 30 de titluri de opera, balet şi musical. S-au lansat către public premierele spectacolelor „Povestirile lui Hoffmann”,  "Lacul lebedelor", „Nunta lui Figaro”, „Fantoma de la Operă”, „Crai Nou”, „Povestea Iei” şi s-a reintrodus în repertoriu „Romeo şi Julieta”.

A doua ediţie a Bucharest Opera Festival a adus pe scena operei în luna iunie 9 companii de operă, operetă şi balet din România, Ungaria şi Serbia, cu 9 titluri diferite care nu pot fi văzute cu altă ocazie pe scena bucureşteană, aducând la Bucureşti peste 1500 de muzicieni şi personal tehnic într-un regal liric unic în România, care va continua în fiecare an.

În stagiunea 2022-2023,  Opera Naţională Bucureşti  a avut două importante prezenţe internaţionale, la Sala Mare a UNESCO din Paris, Povestea Iei/ La blouse enchantée/ The Magic Blouse” „Povestea Iei”, un spectacol multimedia complex şi original dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomaţie românească precum şi sărbătoririi Zilei Naţionale a României, ce a purtat semnăturile Gigi Căciuleanu/ Dan Dediu/ Daniel Jinga şi concertul extraordinar de la Musikverein din Viena, cu spectacolul ”Crai Nou”, care l-a omagiat pe Ciprian Porumbescu la 170 de ani de la naştere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.