Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă suspecți de trafic de migranți au fost arestați în Columbia pentru furnizarea de acte false candidaților la exil în Statele Unite și Europa

operationworld.com
Columbia

Nouă persoane suspectate că aparţin unei reţele de trafic de migranţi, care furniza acte false candidaţilor la exil în Statele Unite sau în Europa, au fost arestate în Columbia, a anunţat vineri Parchetul de la Bogota, notează AFP, citat de Agerpres.

Suspecţii, printre care un fost funcţionar al poliţiei de frontieră columbiene, percepeau o taxă între 4.000 şi 5.000 de dolari (între 3.600 şi 4.500 de euro) pentru fiecare străin, în special dominicani, pentru a-i trimite într-o ţară la alegere, potrivit unui comunicat al procuraturii.

Operaţiunea, realizată în colaborare cu ambasada Statelor Unite în Columbia, s-a desfăşurat luni în oraşele Bogota, Medellin (nord-vest), Cali (sud-vest), Pasto (sud-vest).

Potrivit acuzării, reţeaua opera din 2018 şi fabrica de exemplu false permise de muncă false de la un fals armator american

În Columbia, traficul de migranţi se pedepseşte cu până la 12 ani de închisoare. Pe lângă această acuzaţie, suspecţii riscă să fie urmăriţi penal pentru conspiraţie în vederea comiterii unei infracţiuni şi corupţie.

Peste un milion de columbieni au emigrat în 2022, dintr-o populaţie totală de aproximativ 50 de milioane, potrivit unui raport al Centrului de studii şi resurse pentru analiza conflictelor (CERAC) cu sediul la Bogota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.