Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua tulpină de coronavirus bagă spaima în întreaga lume - Tot mai multe țări suspendă zborurile către Marea Britanie

googleusercontent.com
coronavirus

Canada, ca şi alte ţări, a decis să suspende pentru 72 de ore zborurile de pasageri dinspre Marea Britanie, din cauza apariţiei în ţară a noii tulpini de coronavirus, a anunţat Ottawa duminică seară, scrie AFP potrivit news.ro.

"Ţănând cont de numărul ridicat de cazuri înregistrate cu o tulpină nouă de Covid-19 în anumite regiuni din Marea Britanie, am decis să suspendăm intrarea în Canada a tuturor zborurilor de pasageri comerciali şi privaţi dinspre Marea Britanie şi timp de 72 de ore, începând de la miezul nopţii (5.00 GMT, luni)", a indicat Agenţia de sănătate publică din Canada într-un comunicat.

Toate datele preliminare "sugerează că tulpina detectată în Marea Britanie ar putea fi mai infecţioasă", Agenţia estimând că "nimic nu dovedeşte până acum că mutaţiile influenţează gravitatea simptomelor, reacţia imunitară sau eficienţa vaccinurilor".

Canalul CBC a indicat mai devreme că o notificare adresată transportatorilor arieni precizează că decizia nu se aplică zborurilor cargo sau în cazurile în care o aeronavă trebuie să aterizeze din motive de siguranţă.

vezi și: Prof. Adrian Streinu-Cercel: `La masa de Crăciun mâncați pe rând sau cu masca pe nas!`

Suspendarea zborurilor vine ca urmare a reuniunii de duminică a mai multor membri ai cabinetului premierului Justin Trudeau.

Agenţia de sănătate publică precizează că pasagerii sosiţi duminică în Canada dinspre Marea Britanie vor trebui să se supună unor "măsuri crescute, în special o verificare amănunţită a planului lor de carantină".

Pasagerii sosiţi recent din Marea Britanie vor primi noi instrucţiuni din partea Guvernului Canadei, precizează Health Canada, amintind că măsurile în vigoare din martie impun călătorilor care sosesc în Canada plasarea în carantină pentru 14 zile.

Zborurile din Marea Britanie către Polonia vor fi suspendate începând de luni la miezul nopţii din cauza îngrijorărilor legate de o nouă tulpină de coronavirus, a anunţat un purtător de cuvânt al guvernului polonez

Mai multe ţări europene, între care Franţa, Belgia, Olanda, România, Italia, Germania sau Irlanda au decis să suspende temporar zborurile sau deplasările dinspre teritoriul britanic.

Şi Argentina şi Chile au anunţat duminică suspendarea zborurilor dinspre Regatul Unit.

Canada a indicat de altfel că lucrează cu partenerii săi internaţionali, în special cu organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) "pentur a înţelege mai bine această tulpină şi consecinţele ei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.