Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă a anulat omagiul naţional în memoria victimelor atacului a două moschei din Christchurch, de teama coronavirusului

Wuppertal Tatal
coronavirus COVID 19

Noua Zeelandă şi-a anulat omagiul naţional în memoria victimelor atacului a două moschei din Christchurch, petrecut în urmă cu un an, din cauza temerilor legate de coronavirus, a anunţat sâmbătă premierul Jacinda Ardern, notează AFP, potrivit Agerpres.

"Este o decizie pragmatică. Suntem foarte trişti că trebuie să anulăm, dar aducându-ne aminte de o tragedie atât de teribilă, nu putem crea riscul unui prejudiciu suplimentar", a explicat ea.

"Sfatul pe care l-am primit pentru aceste eveniment este că, ştiind că numeroase persoane vin din diferite părţi ale ţării şi din străinătate, dacă ar exista vreun caz, ar fi dificil să îi găsim pe cei care au intrat în contact cu această persoană. Prin urmare, adoptăm o abordare prudentă", a adăugat şefa guvernului de la Wellington.

Vezi și: Traian Băsescu, tună la adresa lui Raed Arafat: Va răspunde în fața legii pentru că a decis, ilegal, carantinarea românilor suspecți de coronavirus

"15 martie este ocazia pentru fiecare neozeelandez de a reflecta în felul său la evenimentele de acum un an", a mai spus Jacinda Ardern.

Ceremonia urma să aibă loc la un an după masacrul de la 15 martie 2019, când un australian, susţinând că face parte din mişcarea supremaţiei albilor, a deschis focul în două moschei în cursul rugăciunilor de vineri, omorând 51 de persoane. Evenimentele de sâmbătă erau aşteptate să atragă mai multe mii de persoane, dintre care multe venite din străinătate.

În Noua Zeelandă, până vineri şase persoane au fost testate pozitive la noul coronavirus, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.