Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă anunţă o reuniune extraordinară a liderilor forumului Cooperarea Economică Asia-Pacific

flags
Noua Zeelanda

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat luni o reuniune extraordinară a liderilor forumului Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC), care va avea loc vineri, cu scopul de a îmbunătăţi reacţia la pandemie a ţărilor din regiune, relatează AFP.

Noua Zeelandă urmează să organizeze în noiembrie, online, summitul anual care reuneşte cele 21 de state membre ale organizaţiei. Însă ea a convocat pentru vineri o reuniune extraordinară pentru a analiza acţiunile care trebuie luate în faţa crizei sanitare, potrivit agerpres.ro.

Ea a afirmat că preşedintele american Joe Binden şi preşedintele rus Vladimir Putin au confirmat participarea, la fel ca "majoritatea celorlalţi lideri ai APEC".

"Este pentru prima dată în istoria APEC când are loc o reuniune suplimentară la nivel de lideri, iar acest lucru reflectă dorinţa noastră de a naviga împreună până la ieşirea din pandemia de COVID-19 şi din criza economică", a precizat Jacinda Ardern într-un comunicat.

"Economiile din APEC au suferit în ultimul an cea mai mare contracţie (de după Al Doilea Război Mondial), prin suprimarea a 81 de milioane de locuri de muncă, ceea ce face vital un răspuns colectiv pentru a accelera relansarea economică în întreaga zonă", a adăugat ea.

Din APEC fac parte ţările din jurul Pacificului, de la SUA la Australia, trecând prin Papua Noua-Guinee, China sau Chile. Economiile lor reprezintă împreună 60% din PIB-ul mondial.

Jacinda Ardern a precizat că liderii APEC vor discuta vineri despre diverse dosare, cum ar fi eficientizarea campaniilor de vaccinare sau măsurile ce trebuie luate pentru a proteja locurile de muncă şi economiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.