Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă retrage proiectul de lege care le permite adolescenților să voteze

flags
Noua Zeelanda

Guvernul Noii Zeelande a retras vineri un proiect de lege care le-ar fi permis tinerilor de 16 ani să voteze la alegerile locale. Decizia a stârnit numeroase reacții, potrivit Reuters.

Cea mai înaltă instanță din Noua Zeelandă a decis la sfârșitul anului 2022 că vârsta minimă de 18 ani pentru participarea la alegeri este discriminatorie. Ca urmare, Parlamentul a fost nevoit să analizeze varianta scăderii vârstei până la 16 ani.

Anul trecut, fostul guvern a exclus a posibilitatea scăderii vârstei de vot la 16 ani pentru alegerile naționale, dar a încercat să legifereze o vârstă mai mică de vot pentru alegerile locale. Proiectul nu a fost adoptat, iar actualul guvern a decis să renunțe la el.

Make it 16, organizația care face campanie pentru scăderea vârstei de vot, s-a declarat indignată de faptul că tinerii de 16 și 17 ani nu sunt lăsați să aibă un cuvânt de spus în comunitate.

„Democrația este atunci când alegătorii își aleg politicienii, nu atunci când politicienii își aleg alegătorii”, au spus aceștia într-o declarație publicată pe X.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.