Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă vrea să își retragă armata din Irak până în iunie 2020 și militarii din Afganistan până în decembrie anul viitor

reuters
irak, armata

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunţat luni că ţara sa îşi va retrage militarii din Irak în iunie 2020 şi că trupele neo-zeelandeze desfăşurate în Afganistan îşi vor continua misiunea cel puţin până în decembrie anul viitor, transmit Reuters şi dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Arborele care simbolizează prietenia dintre Donald Trump și Emmanuel Macron s-a uscat

În prezent, 95 de militari neo-zeelandezi participă alături de cei australieni la pregătirea forţelor de securitate irakiene (ISF), la baza militară de la Taji, localitate situată la nord de Bagdad. Misiunea a început în anul 2015.

''În urmă cu patru ani, Noua Zeelandă le-a promis guvernului irakian şi coaliţiei că va antrena ISF la Taji şi le va spori capacitatea de apărare şi de prevenire a reascensiunii Statului Islamic. În următoarele 12 luni, Noua Zeelandă va fi capabilă să finalizeze acel angajament'', a declarat Ardern.

Peste 44.000 de membri ai ISF au fost antrenaţi la Taji începând din 2015.

Misiunea militarilor neo-zeelandezi urma să se încheie în mai 2017, dar guvernele care s-au succedat în Noua Zeelandă în ultimii ani au făcut ca data să fie extinsă.

Şefa executivului de la Wellington a adăugat că Noua Zeelandă îşi va reduce de la 13 la 11 personalul desfăşurat în Afganistan ce participă la misiunea de sprijin sub comandament NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.