Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti în vizită de prezentare la patriarhul Daniel

patriarhul daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, l-a primit, joi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, prilej cu care şi-a exprimat speranţa că relaţiile bune româno-germane vor contribui la unitatea Europei şi la cooperarea reciproc avantajoasă.

Întâistătătorul BOR l-a felicitat pe noul ambasador şi i-a dorit succes în desfăşurarea misiunii diplomatice în România. Potrivit unui comunicat al Biroul de presă al Patriarhiei Române transmis AGERPRES, patriarhul a apreciat sprijinul de care se bucură din partea comunităţilor catolice şi protestante cei aproximativ cinci sute de mii de români din Germania, conform Agerpres.

Diplomatul german a mulţumit pentru onoarea de a fi primit şi a apreciat rolul "important şi echilibrat" al Bisericii Ortodoxe în societatea românească. După cum precizează comunicatul, Cord Meier-Klodt consideră că evenimentele importante din ultima perioadă au arătat că "Uniunea Europeană nu este un dat, ci mai degrabă un proces care trebuie sprijinit". Totodată, în cadrul primirii de la reşedinţa patriarhală, ambasadorul şi-a exprimat disponibilitatea de a fi un partener apropiat al României în demersurile care pot pune în valoare stabilitatea proiectului european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.