Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul antrenor al echipei SC Oțelul Galați este Tudorel Pelin

fotbal drepturi tv minge

Conducerea Suporter Club Oţelul s-a hotărât care va fi stafful tehnic ce se va ocupa de echipă până la sfârşitul returului Ligii 3, după despărţirea de antrenorul principal Alin Pînzaru potrivit mediafax.

Lui Tudorel Pelin, antrenor secund până acum şi care a condus antrenamentele în această săptămână, i s-a predat atribuţiile de "principal" până la sfârşitul acestui sezon. Acesta va fi ajutat în continuare de Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Ionel Tămăşanu (preparator fizic), fiind posibil să mai fie ales încă un antrenor secund.

În urma severei înfrângeri de sâmbăta trecută de la Buzău, 5-0 pentru SCM Gloria, Oţelul şi-a compromis obiectivul promovării, aflându-se la opt puncte în urma echipei buzoiene, aflată pe primul loc în Seria 1 din Liga 3. E al doilea an consecutiv în care formaţia gălăţeană ratează promovarea, după ce în ediţia trecută s-a clasat în spatele celor de la Aerostar Bacău.

”SC Oţelul Galaţi anunţă faptul că Tudorel Pelin va ocupa funcţia de antrenor principal al echipei în continuarea actualei ediţii de campionat. Fostul fundaş al Oţelului a ocupat din 2017 poziţia de antrenor al clubului nostru la juniorii A – Under 19, iar din iulie 2018 a fost promovat la echipa de seniori în postura de antrenor secund.

Din staff-ul tehnic vor face parte, ca şi până acum, Iulian Olteanu (antrenor cu portarii) şi Ionel Tămăşanu (preparator fizic).

Tudorel Pelin s-a născut pe 15 ianuarie 1969 în comuna Tichilesti, judeţul Brăila. A debutat la echipa de juniori a formaţiei Chimia Brăila, iar după doar şase luni a fost promovat la seniori, în a treia ligă fotbalistică a României. A fost transferat la Siretul Paşcani şi apoi la Dacia Unirea Brăila, formaţie pentru care a debutat în primul eşalon. În vara lui ‘95 ajunge la Oţelul, unde se impune încă de la început, chiar în primul sezon jucând în 29 de partide şi marcând un gol. Devine unul din principalii jucători ai “Generaţiei de Aur” gălăţene. Împreună cu Tofan, în campionatul intern, formează ani de-a rândul una din cele mai bune perechi de fundaşi centrali. A jucat pentru Oţelul în nouă sezoane, iar aici s-a remarcat, reuşind să strângă în tricoul roş-alb-albastru 241 de meciuri.

A continuat cu cariera de antrenor, aflându-se mult timp alături de juniorii Oţelului, ca secund al lui Viorel Tănase, crescând jucători care mai târziu au devenit campioni ai României sub culorile roş-alb-albastre. A antrenat ca secund şi echipa mare, în perioada în care tot “Tase” era principal, apoi la SC Bacău, Farul Constanţa, Metalosport Galaţi şi Cetate Deva”, a anunţat SC Oţelul pe site-ul oficial.

Tudorel Pelin va debuta oficial ca antrenor principal la Oţelul sâmbătă, de la ora 15:00, la Galaţi, în meciul cu Bucovina Rădăuţă (locul 3).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.