Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul armistiţiu din Ucraina a fost încălcat: Un rebel a fost ucis în est

ucraina, nato

Armata ucraineană şi rebelii proruşi s-au acuzat reciproc vineri de încălcarea ultimei încetări a focului în estul Ucrainei, instaurată la miezul nopţii pentru noul an şcolar, relatează AFP. "Un soldat al Republicii Populare Doneţk (autoproclamată - n.r.)) a fost ucis de un lunetist ucrainean, devenind prima victimă" de la instaurarea ultimului armistiţiu, a anunţat agenţia oficială de presă a separatiştilor.

Armata ucraineană a declarat la rândul său că încetarea focului a fost încălcată la doar două minute după instaurarea ei la miezul nopţii, de tiruri ale rebelilor asupra satului Talakivka din regiunea Doneţk. Un soldat ucrainean a murit de asemenea vineri la scurt timp după miezul nopţii în urma rănilor suferite la începutul săptămânii, înainte de intrarea în vigoare a încetării focului, a indicat aceeaşi sursă.

Acest armistiţiu, instaurat pentru noul an şcolar care începe la 1 septembrie, a fost decis miercuri la o reuniune a Grupului de Contact pentru Ucraina - compus din reprezentanţii Kievului, Moscovei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). El a fost decis după un apel în acest sens cu o zi înainte al liderilor rus, ucrainean, francez şi german la sfârşitul unei convorbiri telefonice.

Conflictul din estul Ucrainei a făcut peste 10.000 de morţi începând din aprilie 2014. Acordurile de pace semnate în februarie 2015 la Minsk au condus practic la oprirea luptelor, dar valuri de violenţă continuă să se înregistreze regulat de-a lungul liniei de demarcaţie, în ciuda armistiţiilor anunţate de ambele părţi, imediat încălcate, conform Agerpres. La 24 iunie, părţile beligerante conveniseră asupra unei încetări a focului pentru recolta agricolă ce ar dura până la 31 august, dar care a fost puţin respectată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.