Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul comandant al CSA Steaua, DEZVĂLUIRI despre reorganizarea clubului: Asociație non-profit sau societate comercială

csasteaua.ro
CSA Steaua

Clubul Sportiv al Armatei Steaua ar putea fi reorganizat fie sub forma unei asociații non-profit, fie ca societate comercială, pentru a întruni condițiile promovării în ligile superioare celei a IV-a, în care se află momentan, a declarat, intr-un interviu acordat Mediafax, comandantul CSA Steaua Pompiliu Bixi Mocanu.

Pompiliu Bixi Mocanu a fost imputernicit in functie pentru o perioada de 6 luni, de Mihai Fifor, fost ministru al Apararii.

"Aș putea să menționez faptul că am inițiat discuții pentru elaborarea notelor conceptuale pentru a putea demara aceste proiecte de infrastructură imobiliară și sportivă. Adică, subordonații directorului administrativ lucrează în momentul de față la elaborarea acestor note conceptuale, urmărim ca în anul 2019 să putem să aprobăm anumite, nu le vom putea pe toate, ne-am propus pe 4 ani de zile să facem asta, anumite studii de fezabilitate astfel încât în 2020 să începem realizarea anumitor lucrări și probabil în 2021 să terminăm anumite lucrări.

(..)

Am purtat discuții cu Marius Lăcătuș, cu Ștefan Iovan cu Adrian Bumbescu din punct de vedere sportiv, au venit ne-au prezentat doleanțele lor, ce cred ei că se poate îmbunătăți, am purtat discuții și pe partea asta și ultima discuție a avut loc sâmbătă cu Ștefan Iovan și cu Marius Lăcătuș în prezența șefului secției asigurare sportivă de performanță, colonel Neagoe, într-adevăr se fac niște demersuri de identificare, de cuantificare a rezultatelor anumitor fotbaliști pe care i-am dori la recomandarea antrenorului principal Marius Lăcătuș și a lui Ștefan Iovan să-i aducem la club să întărim echipa în vederea unei noi ediții de campionat și să fim pregătiți pentru Liga a III-a. Ne gândim la promovare și urmărim să realizăm o tribună de 500 de locuri la terenul de joc principal care să ne permită să desfășurăm jocurile sportive, mă refer la fotbal, în condițiile impuse de Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF)", a declarat comandantul CSA Steaua.

Referitor la criticile potrivit cărora nu are avea cunostintele necesare pentru acest post, Mocanu spune: "Sunt păreri ale unor oameni, unele mai avizate, altele probabil mai puțin avizate. Eu am venit în clubul Steaua cu capacitatea și cu performanțele mele în domeniu managerial pentru că mă pricep să administrez o structură, mă pricep să administrez resursele și mă pricep să le prioritizez și, din punctul acesta de vedere, niciodată nu o să-mi fac probleme că cineva poate să spună că nu am știut să administrez resursele pe care le am la dispoziție, fie că sunt umane, materiale sau financiare. Eu, din punct de vedere sportiv, nu pot să mă pun pe același plan cu sportivii de tradiție care au avut performanțe în domeniul sportului, în schimb am destulă pricepere să mă bazez pe niște colective tehnice care să-mi asigure expertiză pentru că așa am crezut întotdeauna că decizia președintelui clubului se ia în urma unor propuneri venite de la comisiile tehnice, de la comisiile de expertiză din cadrul clubului sau de la comisia de activitate sportivă de performanță. Propunerile lor le analizez și, după ce fac o ultimă discuție cu locțiitorul pe probleme sportive, atunci trecem mai departe. Nu iau decizii din punct de vedere administrativ care să împiedice performanța sportivă, de ce, pentru că aceste propuneri de măsuri îmi vin de la sportivi, de la cei care au gestionat și gestionează în continuare partea sportivă".

"Până în luna iulie, în mod obligatoriu, trebuie să facem cele 500 de locuri, pe de altă parte, spuneam că proiectele care vizează complexul Ghencea vizează nu numai cele două stadioane de rugby, așa cum ne-am propus noi, dar și refacerea tribunelor la cele două stadioane. Când vom reface tribunele, pe o discuție cu managerii echipei de fotbal și cu antrenorii, o să stabilim ca și strategie să vedem care va fi locul pe care îl va ocupa acest stadion pentru că, dacă faci investiții, trebuie să-i asiguri și un loc în strategia de dezvoltare a echipei de fotbal viitoare pentru că în 2020 va trebui să preluăm stadionul și atunci trebuie să ne gândim foarte bine ce investiții facem și dacă facem investiții care va fi rolul acelui stadion pentru că noi avem și echipe de juniori și lor trebuie să le asiguri condiții normale de joc. (..)

Există o discuție vizavi de sala polivalentă a clubului Steaua în limita a 5.000-6.000-7.000 de locuri, ea se află introdusă pe lista sinteză la Compania Națională de Investiții, dar, până nu se va termina stadionul, nu putem să discutăm de următorul obiectiv.

Sunt secțiuni, facțiuni, galerii care nu acceptă la momentul de față să stea de vorbă cu noi, Steaua Liberă, i-am invitat, ne-au respins. Au spus că până când nu o să le prezentăm niște fapte, și pe undeva este normal să fie așa, sau că lucrăm în folosul clubului, nu o să vină. Când o să descopere că toată activitatea noastră este făcută în folosul clubului probabil o să vină la sentimente mai bune și o să discutăm și cu ei.

Citeste si Care sunt spitalele care asigură asistența medicală de urgență de Crăciun: Echipajele Serviciului de Ambulanță, suplimentate

(..)La momentul de față, i-am rugat pe cei de la secția Marketing și Relații Publice să identifice la nivel național, mă refer la București, anumiți agenți economici, bănci, agenți economici cu putere mare care se pot gândi la sport și pot sponsoriza activități sportive din clubul Steaua. Vrem să facem un teambuilding la nivelul clubului, să facem o "echipă de șoc" și să mergem în negocieri dacă vor accepta să ne primească și să-i convingem că nu este rău să se aplece către ideea de sport, nu e rău să-și lege companiile numele de clubul Steaua și să facem împreună promovarea nu numai a noastră, dar și a firmelor lor. Sunt firme mari care nu mai au nevoi de prezentare la nivel național sau internațional. Noi asta vrem să aducem, imaginea clubului în aceste relații și dacă dânșii acceptă și doresc să ne sprijine, bineînțeles ne bazăm foarte mult și pe expertiza pe care a acumulat-o consiliul nostru juridic, colonelul Talpan, cu care eu, contrar multor discuții apărute în presă, am o relație profesională cu dumnealui, l-am sprijinit în toate demersurile, îl sprijin bineînțeles, câteodată îi mai fac și observații vizavi de partea administrativă pe care ar trebui să o înțeleagă dânsul în relația cu conducerea clubului, dar la momentul de față este o relație lucrativă și sper să fie bazată și pe respect reciproc. Până acum nu mi-a dovedit că ar fi altfel , nu ezit să iau și măsuri dacă ceva se va întâmpla.

(..) Am avut deja o discuție în comisia tehnică cu celălalt jurist al clubului care nu se suprapune din punct de vedere al prevederilor și al postului cu fișa postului domnului colonel Talpan. Sunt două soluții conform prevederilor legale pe care am putea să le adoptăm din punctul ăsta de vedere. După o evoluție succesivă din liga a IV-a în Liga a IIIa, în Liga a II-a, în momentul acela să avem o formă de organizare care să ne permită să răspundem cerințelor LPF, FRF și UEFA, adică să nu ne înregistrăm cu o organizare care să vină în contradicție sau incident cu legislația celor trei organisme menționate.

Aici nu pot fi decât două soluții, să zic la momentul de față, fie o asociație fără profit sau o societate comercială pe acțiuni. Nu știm la momentul de față cum va fi pentru că suntem la început , studiem în continuare și alte cazuri la nivel național să vedem cum sunt organizate și alte cluburi din punctul ăsta de vedere și când vom avea o soluție care va trebui să fie avizată nu numai de secretarul general, dar și de direcția generală juridică din cadrul ministerului, adică nu am mai vrea să ajungem la discuțiile care se învârt acum în jurul clubului Steaua vizavi de ce a fost anterior cu echipa de fotbal. Am vrea să fie o soluție juridică acceptată de toată lumea, nu vom iniția demersul de finalizare decât în momentul în care vom avea puncte de vedere convergente din toate zonele care ne pot ajuta", a mai spus Pompiliu Bixi Mocanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.