Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul coronavirus a ajuns la bordul unui portavion american - Marinarii infectați vor fi plasați în carantin pe insula Guam

coronavirus

Un grup de marinari de pe portavionul american USS Theodore Roosevelt a fost pus în carantină pe insula Guam, în urma depistării coronavirusului, a confirmat vineri guvernatorul teritoriului respectiv din Micronezia al Statelor Unite, Lou Leon Guerrero, citat de Xinhua.

Până vineri, fuseseră confirmaţi ca purtători ai virusului 30 de marinari de pe portavion, au transmis posturile de televiziune Fox News şi ABC News. Secretarul interimar al marinei militare a SUA. Thomas Modly, a anunţat de joi că vor fi testaţi toţi cei aproximativ 5500 de membri ai echipajului. Circa 20 dintre aceştia sunt originari din Guam.

US Navy (marina militară americană) a dat asigurări că personalul infectat va rămâne în carantină, izolat de populaţia locală, a precizat guvernatorul.

USS Theodore Roosevelt a plecat din portul de bază San Diego din California în ianuarie, în vederea desfăşurării planificate în zona indo-pacifică, şi a făcut o escală neanunţată la o bază navală din Guam, unde se află şi în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.