Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul corp al Spitalului Judeţean Brașov a fost dat în folosinţă fără aviz de securitate la incendiu

spitalul sfantul sava 1

Imobilul modernizat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, aşa numitul Corp B, este funcţional, chiar dacă recepţia finală a lucrărilor de construcţie nu a fost făcută de finanţator - Compania Naţională de Investiţii - din cauza faptului că, deocamdată, nu are aviz de securitate la incendii, potrivit Agerpres.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi al Administraţiei, Attila Cseke, care a vizitat, luni, obiectivul de investiţii, a confirmat că recepţia finală urmează să fie făcută, iar preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a precizat că "lucrările sunt finalizate în proporţie de 99%", menţionând că încă se mai lucrează la finalizarea documentaţiei pentru obţinerea avizului ISU.

Conform lui Veştea, corpul B este în prezent funcţional.

"Datorită faptului că au apărut clădiri noi - şi mă refer la Unitatea de Primiri Urgenţe şi la unitatea modulară de Anestezie-Terapie Intensivă, a trebuit să reluăm scenariul de incendiu. În prezent se lucrează la acesta şi, la finalizarea lui, va avea loc recepţia finală. Astăzi, toate corpurile SCJU sunt funcţionale, ele au fost recepţionate şi predate parţial către unitatea medicală, rămâne doar această procedură care ţine strict de autorizarea de către serviciile de urgenţă. (...) În prezent se funcţionează la capacitate maximă şi normală", a explicat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Conform acestuia, lipsa autorizării ISU nu trebuie să îngrijoreze.

"Nu trebuie să existe nicio îngrijorare. Am trecut prin tot felul de etape, cu pandemia au fost foarte multe restricţii şi a trebuit să lăsăm anumite culoare ca să putem să lucrăm şi astfel finalizarea lucrării a întârziat", a adăugat preşedintele CJ Braşov.

Noul corp al SCJU Braşov, instituţie medicală aflată în subordinea CJ Braşov, este o investiţie demarată de administraţia judeţeană braşoveană în urmă cu 8 ani şi preluată, după alţi doi, de CNI, fiind finalizată cu fonduri de la bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.