Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul director anunță REFORMA din temelii la TVR: 'Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot rămâne pe post'

tvr

Creşterea calităţii programelor TVR, precum şi folosirea optimă a resurselor de care beneficiază televiziunea publică se numără printre priorităţile enunţate de Doina Gradea, miercuri, în timpul audierilor din Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului, pentru funcţia de preşedinte - director general interimar al SRTv. 

"Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi făcute foarte multe lucruri până la desemnarea unui Consiliu de Administraţie, dar cred că pot, cu experienţa pe care o am şi împreună cu colegii din SRTv, să contribuim la folosirea mai eficientă, optimă a resurselor de care beneficiază Societatea Română de Televiziune. Avem un buget substanţial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, Pro TV şi Antena, şi cred că trebuie să întoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor către cei care plătesc, contribuie, în fiecare an, la bugetul Societăţii Române de Televiziune", a spus Doina Gradea, potrivit agerpres.ro.

Rex Tillerson, vizită fulger la Beijing: Secretarul de stat american merge în China să pregătească 'denuclearizarea Peninsulei Coreene'


Ea a vorbit, de asemenea, despre identificarea problemelor care determină ratingul scăzut al unor emisiuni ale postului public, pronunţându-se pentru scoaterea acestora din grila de programe. 

"Sunt emisiuni care au rating aproape zero. Ele nu pot rămâne pe post. Înseamnă că nu se uită nimeni la ele. Nu trebuie să dăm neapărat de lucru cuiva din Televiziunea Română. Poate că acei oameni care fac rating zero sau aproape de zero pot fi mult mai utili în alte zone, în alte direcţii. Îşi pot aduce aportul sub altă formă. Sunt extrem de mulţi specialişti, profesionişti în TVR, mă bucur că i-am cunoscut şi în Bucureşti şi în studiourile teritoriale de care nu vreau să uit, vreau să le amintesc pentru că au o contribuţie enormă", a explicat Doina Gradea. 

Întrebată ce măsuri va lua pentru stoparea cheltuielilor şi acumulării de datorii de către TVR, Gradea a spus că trebuie mai întâi să vadă care este sursa acestora. 

"Trebuie să văd care este sursa acestor datorii, pe fiecare capitol în parte, pentru că noua formulă de finanţare de la bugetul statului prevede linii separate pentru fiecare cheltuială şi trebuie să vedem exact unde s-a întâmplat şi ce s-a întâmplat, să corectăm şi să încercăm să asigurăm resursele pentru buna funcţionare până la sfârşitul anului. Este o perioadă de bugetare pentru noul an. (...) Dacă vom identifica sursa, şi trebuie să o identificăm (...), de ce au apărut aceste datorii, se poate rezolva", a arătat Doina Gradea. 

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au validat-o miercuri, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea pentru funcţia de preşedinte - director general interimar al Societăţii Române de Televiziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.