Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, mesaj direct pentru Patriarhul Daniel, după alegere: 'Vă încredințez de întreaga ascultare și cinstire'

Nichifor Horia

Arhimandritul Nichifor Horia a fost ales Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor în cadrul şedinţei de lucru a Sfântului Sinod desfăşurată miercuri în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub preşedinţia Patriarhului Daniel.

„Această slujire o consider a fi cea mai grea și cea mai înaltă ascultare care poate sta pe umerii unui călugăr”, a spus arhim. Nichifor Horia după alegerea sa în demnitatea de arhiereu şi a menţionat că se îndreaptă cu nădejde spre noua slujire.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

„Știu că și ajutorul și puterea lui Dumnezeu sunt pe măsura acestei ascultări și inspirația Sa este în fața celor ce slujesc Lui cu smerenie”, a precizat Episcopul ales Nichifor Botoşăneanul.

După vot, părintele arhimandrit a mulţumit sinodului pentru înalta ascultare la care a fost chemat, scrie basilica.ro.

Citește și: Raluca Turcan, despre majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani: Dacă un pensionar dorește să se angajeze la stat până la vârsta maximă de pensionare, o poate face

„Vă mulțumesc pentru acest vot de încredere spre slujirea ce-mi este pusă înainte, slujire pe care o primesc cu bucurie și cu nădejde”.

Arhiereul ales s-a arătat recunoscător Patriarhului Daniel care, în urmă cu 25 de ani, îl hirotonea preot şi îi încredinţa ascultarea de a sluji la biserica Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi”.

Citește și: Diana Șoșoacă se compară cu Donald Trump: ‘Numai eu și cu domnul președinte mai suntem blocați

„Ați fost alături în slujba de taină a călugăriei mele, binecuvântându-mă și alegându-mi numele. Pentru toate acestea vă mulțumesc cu adâncă recunoștință și vă încredințez, Preafericirea Voastră, de întreaga ascultare și cinstire cu care dator sunt”.

Părintele arhimandrit s-a adresat şi Mitropolitului Teofan care i-a fost alături în slujirea din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor.

Citește și: George Simion a pus ochii pe bugetele SRI și SIE! Lovitura pe care vrea să le-o dea serviciilor

„M-ați îndemnat și ați stăruit să finalizez studiile doctorale, care au adus un plus de bucurie și de înțelegere slujirii mele”.

„Vă mulțumesc, Înaltpreasfinția Voastră, pentru toată încrederea pe care mi-ați arătat-o și cu care m-ați sprijinit și pentru toată răbdarea pe care ați avut-o în lucrarea pe care am săvârșit-o și, mai ales, pentru încrederea de a mă chema în această zi la înalta treaptă de Episcop vicar, slujire în fața căreia cer lui Dumnezeu să-mi dăruiască pricepere și hărnicie, dar mai ales să îmi păstreze duh de ascultare și de smerenie până la sfârșit, ca să se împlinească în această lucrare cuvântul psalmistului care zice că acolo unde este unire a poruncit Dumnezeu binecuvântarea și viața până în veac”.

Citește și: Document din interior. S-a dat startul la ‘Vânătoarea de Amenzi’ în Poliția Română! ‘Normă’ zilnică pentru amendarea populației

Scaunul de episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a rămas vacant în urma alegerii de către Sfântul Sinod, în data de 21 iulie 2020, a Preasfințitului Părinte Calinic Botoșăneanul ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.