Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ETF ProShares Metaverse pentru a urmări Apple, Meta și Nvidia

techwireasia.com
metaverse

ProShares, prima companie din Statele Unite care a lansat un fond tranzacționat la bursă (ETF) bitcoin ( BTC ), se scufundă în metavers, deoarece acum intenționează să lanseze un nou ETF axat pe metavers.

ProShares a depus marți la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA pentru un ETF axat pe metavers, numit ProShares Metaverse Theme ETF.

Sub rezerva aprobării de către SEC, ETF-ul propus va urmări performanța indicelui tematic Solactive Metaverse (SOMETAV), constând din firme care furnizează sau utilizează tehnologii legate de metaverse, inclusiv dispozitive de procesare a datelor și metaverse, se arată în prospectul ETF, conform cointelegraph.com

Indicele include companii din SUA care sunt listate la Bursa de Valori din New York sau la Bursa Nasdaq și îndeplinesc anumite cerințe de capitalizare bursieră și lichiditate, a spus ProShares. Electronice giganți , cum ar fi Apple și Nvidia precum și social media , cum ar fi Meta, fostul Facebook, sunt relatări printre componentele de top ale indicelui.

Depunerea ETF-ului metaverse al ProShares vine pe fondul companiilor globale care se aventurează din ce în ce mai mult în industria metaverse și a jetoanelor nefungibile (NFT).

Pe 29 noiembrie, două companii canadiene, Evolve Funds Group și Horizons ETFs Management, au început să își tranzacționeze ETF-urile metaverse la Bursa de Valori din Toronto. Similar cu ETF-ul ProShares Metaverse Theme, ETF-ul Horizons Global Metaverse Index urmărește SOMETAV.

Metaversele au apărut din ce în ce mai mult ca una dintre cele mai mari tendințe tehnologice în 2021, pe fondul anunțului oficial de Facebook a strategiei sale metaverse prin rebranding-ul produsului său la Meta în octombrie. Conceptul metaversului se bazează pe un mediu virtual online care oferă o gamă largă de funcții, cum ar fi comunicarea, jocurile, tranzacționarea cu obiecte digitale de colecție și NFT, participarea la evenimente și altele, facilitate prin dispozitive comune sau căști cu realitate virtuală și augmentată.

Potrivit unui studiu realizat de Reports and Data, piața globală a metaverselor valora 48 de miliarde de dolari în 2020 și se preconizează că va ajunge la 872 de miliarde de dolari în 2028, înregistrând un venit la rata de creștere anuală compusă de 44%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.