Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern al Moldovei a depus jurământul

Membrii guvernului condus de prim-ministrul Chiril Gaburici au depus miercuri jurământul în faţa preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite Moldpres.

Membrii Cabinetului au jurat că-şi vor pune toată puterea şi priceperea în slujba propăşirii Republicii Moldova, că vor respecta Constituţia şi legile ţării, că vor apăra democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Nicolae Timofti a declarat că, prin votul de miercuri, Parlamentul a dat un semnal puternic că R. Moldova intră într-o perioadă de stabilitate politică.

"Este necesar ca în perioada imediat următoare să întreprindeţi acţiuni de redresare a situaţiei financiare, economice şi sociale a ţării. Angajamentele luate în faţa cetăţenilor şi a partenerilor de dezvoltare trebuie puse în practică. Mă refer în primul rând la implementarea Acordului de Asociere cu UE. Parcursul european este fundamental şi trebuie continuat", a precizat Timofti.

La rândul său, premierul Chiril Gaburici a afirmat că el şi echipa sa guvernamentală sunt pregătiţi să-şi asume toată responsabilitatea şi să întreprindă acţiuni care să scoată ţara din impas.

Guvernul de la Chişinău a fost învestit după ce, tot în cursul zilei de miercuri, 60 de deputaţi liberal-democraţi, democraţi şi comunişti au acordat un vot de încredere noului executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.