Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern ceh va avea nevoie de sprijinul Partidului Comunist

EPA
proteste cehia

Președintele ceh, Milos Zeman, a învestit miercuri cel de-al doilea Cabient condus de pe premierul Andrej Babis, nou instalatul guvern de minoritate va avea nevoie de susținerea Partidului Comunist pentru a își exercita mandatul, informează agenția de știri Reuters, coform mediafax.

ANO, partidul antiimigraţie şi eurosceptic condus de Babis, a obținut cele mai multe mandate în urma alegerilor parlamentare care au avut loc în octombrie, însă la începutul anului, Guvernul său a fost demis în urma unei moțiuni de cenzură.

Pentru a depăși blocajul, ANO a negociat un acord de coaliție cu Partidul Social-Democrat (CSSD). Cele mai multe formațiuni politice au refuzat să intre în alianță cu Babis, care se confruntă cu acuzații de fraudă.

Coaliția guvernamentală are doar 93 de mandate din cele 200 ale camerei inferioare a Parlamentului de la Praga. În acest context, coaliția încearcă să obțină sprijinul Partidului Comunist, care astfel ar putea să joace din nou un rol decisiv în politica cehă pentru prima dată după prăbușirea regimului comunist în 1989.

Noul Cabinet va trebui să obțină luna viitoare votul de încredere al Parlamentului, procedură care probabil se va desfășura pe data de 11 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.