Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern israelian va depune jurământul joi, pentru a nu coincide cu vizita secretarului de stat american Mike Pompeo

Operation World
Israel

Noul guvern israelian va depune jurământul joi, pentru a nu coincide cu vizita secretarului de stat american Mike Pompeo, aşteptat miercuri la Ierusalim, a anunţat luni Shmulik Dahan, purtătorul de cuvânt al Knesset-ului, parlamentul ţării, informează dpa şi France Presse.

Potrivit radioului public, ceremonia de miercuri pentru depunerea jurământului a fost amânată pentru a nu intra în conflict cu vizita lui Mike Pompeo programată în Israel în aceeaşi zi. Aceasta ar fi prima vizită în străinătate a secretarului de stat american după luna martie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise

Dar potrivit unor analişti, vizita lui Pompeo este o scuză pentru a-i acorda mai mult timp prim-ministrului în exerciţiu Benjamin Netanyahu să-şi consolideze sprijinul pentru coaliţie. De exemplu, partidul ultranaţionalist Yamina a ameninţat că va intra în opoziţie considerând că Netanyahu i-a oferit acestui vechi partener de coaliţie "doar" portofolii minore şi puţine.

Depunerea jurământului ar urma să pună capăt impasului ce a paralizat viaţa politică din Israel mai mult de un an, când în ţară au avut loc trei scrutine în încercarea de a ieşi din impas.

Citește și: După ce CCR a decis că eliminarea pensiilor speciale este neconstituțională, Rareș Bogdan pregătește o nouă ofensivă: Avem alte soluții

În baza unui acord între Benjamin Netanyahu, de la partidul de dreapta Likud, şi fostul său rival Benny Gantz, care conduce alianţa de centru-stânga Albastru-Alb, Netanyahu va servi ca prim-ministru pentru 18 luni înainte de a schimba locul cu Gantz în octombrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.