Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul guvern italian schimbă macazul: 'A venit momentul să fie oprite călătoriile organizate pentru migranţi prin Mediterana'

theguardian.com
Matteo Salvini

Vicepremierul italian Matteo Salvini a declarat luni că este momentul să fie oprite "călătoriile organizate" pentru migranţi prin Mediterana, în contextul în care blocajul privind persoanele salvate pe mare de nave umanitare ale organizaţiilor neguvernamentale continuă, relatează agenţia italiană de presă ANSA, potrivit Agerpres.

În weekend, două nave cu migranți au acostat în portul Catania, însă guvernul italian nu a permis decât debarcarea persoanelor pe care le-a considerat fragile, în special minori şi persoane cu probleme medicale. Pe cele două nave se află încă 250 de solicitanți de azil care nu au primit persmisiunea să debarce. În plus, alte două nave ale unor ONG-uri se află în prezent pe mare în apropiere de Catania, cu peste 300 de oameni la bord.

"Persoanele aflate la bordul acestor nave plătesc în jur de 3.000 de dolari, care apoi sunt folosiţi de traficanţi pentru arme şi droguri", a declarat Salvini, liderul populist şi antimigranţi al partidului Liga, parte din noul guvern de extremă-dreapta care a depus jurământul luna trecută şi care s-a angajat să acţioneze împotriva migranţilor ce vin pe mare din Africa de Nord spre Europa.

"Este vorba de călătorii organizate care sunt tot mai periculoase. Trebuie să oprim traficul nu doar de persoane, care este uriaş, ci şi de arme şi de droguri, care este legat de traficul de fiinţe umane", a spus ministrul infrastructurii, în subordinea căruia se află porturile din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.