Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul împărat al Japoniei promite că va reprezenta un 'simbol al statului și al unității oamenilor'

Investing.com
Japonia

Noul împărat al Japoniei, Naruhito, a declarat miercuri că își va respecta responsabilitatea în calitate de "simbol al statului și al unității oamenilor din Japonia", la o zi după ce tatăl său a abdicat, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit Mediafax.

În primul său discurs de la urcarea sa pe tronul Crizantemei, împăratul de 59 de ani a declarat că "se va comporta potrivit constituție și își va îndeplini responsabilitățile ca simbol al statului și al unității oamenilor din Japonia, în timp ce se va gândi la toți oamenii care îi susțin".

Împărăteasa Masako, membrii familiei imperiale, premierul Shinzo Abe și cabinetul de miniștrii au fost de asemenea prezenți la eveniment.

Naruhito a devenit oficial al 126-lea împărat al Japoniei la miezul nopții.

Citește și: Pompeo: Maduro era pregătit să părăsească Venezuela. Rușii i-au spus să rămână

Împăratul Akihito al Japoniei și-a declarat marți în mod oficial abdicarea, în cadrul unei ceremonii în Tokyo, și a ținut ultimul discurs public în calitate de suveran al tronului Crizantemei.

Data abdicării împăratului Akihito, o premieră în ultimii 200 de ani în Japonia, a fost stabilită de guvern, familia imperială neavând un cuvânt de spus în acest sens.

Politica Japoniei se bazează pe un sistem multipartinic, parlamentar și reprezentativ al unei monarhii constituționale. Puterea executivă este deținută de guvern, iar Constituția japoneză din 1947 i-a limitat rolul împăratului la cel de "simbol al statului și al unității poporului japonez".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.