Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Economiei, gafă uriașă sau dezvăluire premeditată: Ce a declarat în fața comisiei

inquamphotos.com / Octav Ganea
alexandru petrescu

Fostul director general al Poştei Române a declarat că vrea să restructureze Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara, companii care nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci a Ministerului Energiei.

Alexandru Petrescu a declarat, în timpul audierilor în comisiile parlamentare reunite pentru industrii şi servicii şi pentru politică economică, reformă şi privatizare, că ar dori să restructureze Complexurile Energetice Oltenia şi Hunedoara, companii care nu se află în subordinea Ministerului Economiei, ci la Ministerul Energiei, scrie News.ro.

Răzvan Cuc, ministrul propus pentru Transporturi, prestație CATASTROFALĂ în fața jurnaliștilor

Alexandru Petrescu, propus pentru funcţia de ministru al Economiei, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. Membrii comisiilor parlamentare de specialitate au admis propunerea cu 40 de voturi pentru, 17 împotrivă şi o abţinere.

Alexandru Petrescu a fost audiat în Comisiile reunite pentru politică economică, reformă şi privatizare şi, respectiv, pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, Comisia economică, industrii şi servicii, Comisia pentru dezvoltare şi strategie economică, Comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului şi privatizare, din Senat.

Gabriel Leș, UNDĂ VERDE pentru Ministerul Apărării

Alexandru Petrescu a apreciat cu acest prilej că 'este prioritar ca România să treacă de la modelul de dezvoltare economică bazat pe industrii intensive şi forţă de muncă uneori slab calificată, la industrii inovative, energie, industrii creative, IT'.

Acesta a precizat că printre priorităţile mandatului său se vor afla administrarea superioară a resurselor naturale ale ţării, cu accent pe apele minerale, zona industriei de apărare, domeniul resurselor energetice, instituirea de fonduri de investiţii, zona protecţiei consumatorilor, pe care vrea să le aducă 'în cotidianul zilnic' al cetăţenilor.

De asemenea, ministrul desemnat al Economiei a pus accent, în priorităţile prezentate, pe managementul performant al companiilor la care statul este acţionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.