Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Educației a stabilit structura anului şcolar 2018-2019: Care sunt schimbările și câte vacanțe vor avea elevii

Inquam Photos / Octav Ganea
scoala

Anul şcolar 2018-2019 va începe în 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă va avea o durată de trei săptămâni, a decis, miercuri, ministrul Educaţiei Valentin Popa, în urma consultării cu reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai elevilor, ai sinidcatelor din învăţământ şi ai patronatelor.

"Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a organizat miercuri, 7 februarie, o şedinţă a Comisiei de Dialog Social (CDS) în cadrul căreia au fost dezbătute o serie de proiecte ce urmează a fi aprobate în perioada următoare. Principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2018-2019. În contextul discuţiilor, au fost prezentate punctele de vedere ale următorilor reprezentanţi în CDS: Consiliul Naţional al Elevilor, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret’”, Confederaţiile patronale CONPIROM, CONCORDIA/ACUE & Hermes/Meridian şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Ascultând argumentele tuturor părţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis ca, în anul şcolar 2018-2019, cursurile să înceapă în data de 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă să aibă o durată de 3 săptămâni", anunţă ministerul.

Citește și: Șerban Nicolae s-a cerut AFARĂ! De unde va fi schimbat senatorul PSD

Pe agenda şedinţei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei şi calendarului de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019 şi proiectul de metodologie de acordare a gradaţiei de merit.

Partenerii sociali ai MEN au fost invitaţi să transmită în decurs de o săptămână observaţii şi propuneri pe marginea celor două documente. Acestea vor fi analizate în comisiile tehnice şi, ulterior, în proxima şedinţă a Comisiei de Dialog Social.

Citește și: SURSE! Adevărul despre DEMISIA lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului și cum a contribuit „Revoluția Fiscală” la decizia sa

"Punctele de vedere şi sugestiile care se vor cristaliza în urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse în variantele finale ale documentelor anterior menţionate", precizează MEN.

Consultarea publică iniţiată de predecesorul lui Valentin Popa, Liviu Pop, a relevat în 25 ianuarie că anul şcolar 2018 – 2019 ar trebui să înceapă în 17 septembrie, să aibă 34 de săptămâni şi vacanţă intersemestrială. La acel moment, MEN anunţa că datele rezultate în urma consulătoriii, la care au participat peste 38.000 de persoane, vor fi luate în considerare în procesul de fundamentare şi aprobare a ordinului de ministru privind structura noului an şcolar.

Citește și: Acestea sunt AUTOSTRĂZILE PROMISE de premierul Viorica Dăncilă! Sutele de kilometri care ar fi GATA până în 2020

Potrivit MEN, în ceea ce priveşte data la care ar trebui să înceapă anul şcolar 2018-2019, 76,95% dintre respondenţi, adică 29.423 de persoane dintr-un total de 38.239 de persoane care s-au pronunţat pe acest subiect, au indicat ziua de luni, 17 septembrie 2018. Pentru data de 10 septembrie au optat 17,57%, iar 5,49% au indicat alte variante.

În privinţa vacanţelor şcolare de iarnă şi primăvară/Paşte, opiniile sunt majoritar conturate în favoarea unei perioade de trei săptămâni în ambele cazuri: 71,81%, mai precis 27.463 de persoane (dintr-un total de 38.245), au indicat acest interval ca fiind optim pentru vacanţa de iarnă, respectiv 52,02% - adică 19.835 dintre cei 38.126 de respondenţi – s-au orientat către o vacanţă de primăvară/Paşte cuprinsă între 20 aprilie şi 5 mai 2019.

Citește și: Vacanță de LUX pentru Klaus Iohannis! REACȚIA Administrației Prezidențiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.