Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Justiției ALINIAZĂ procurorii pentru concursuri la șefia parchetelor: E OBLIGAȚIA lor să se înscrie

catalin predoiu

Noul ministru al justiției, Cătălin Predoiu, a făcut un apel, marți, către toți procurorii să ia în considerare înscrierea în procesul de selecție al viitorilor șefi de parchete, precizând că dacă "ești bântuit de acest spirit al dreptății, ești obligat să iei în considerare măcar să te înscrii", conform Mediafax.

Citește și: Anunț de ULTIM MOMENT de la ANM - Cât va dura primăvara din plină toamnă

"Nu voi face un anunț astăzi (despre numirea viitorilor șefi de parchete -n.r.), eu încă nu am preluat propriu zis activitatea ministerului, acum urmează să am o ședință cu doamna Birchall destul de lungă, poate 2-3 ore, în care vom lua dosar cu dosar al ministerului și vom discuta în ce stadiu sunt lucrările. Sigur că va fi un proces care va fi transparent, va fi bazat pe meritocrație, va fi un proces care să dea încredere publicului că vom face o alegere bazată pe evaluare, pe experiență și eu vreau să profit de această ocazie să adresez un mesaj procurorilor să privească foarte serios și responsabil acest proces de selecție. Se aleg șefii Ministerului Public, se aleg liderii lor profesionali și de management, se alege fruntea Ministerului Public în următoarele luni. Cred că fiecare procuror care se simte capabil să ducă această misiune înainte, să aducă progres la buna organizare să se înscrie. Nu este doar o opțiune, nu este doar un drept, eu îi rog să o privească și ca pe o obligație. Dacă ești bine pregătit, dacă îți pasă de cetățeni, dacă îți pasă de lege, dacă așa cum spuneam anterior, ești bântuit de acest spirit al dreptății, ești obligat să iei în considerare măcar să te înscrii. (...) Mesajul meu către toată lumea: în ranița oricărui om de valoare stă bastonul de șef, procuror, la nivelurile la care vor fi organizate concursurile", a declarat Cătălin Predoiu, după preluarea mandatului.

Noul ministru al Justiției a reiterat ideea potrivit căreia pensionarea anticipată a magistraților trebuie amânată.

"Avem această urgență legată de schema de pensionare a magistraților, o știe toată lumea, toată lumea e de acord, am primit semnale și de la judecători și de la procurori că aici trebuie intervenit, că nu este pentru moment fezabil să aplicăm această schemă în sensul că o să rămânem fără judecători și procurori și ar suferi cetățenii, pentru că s-ar prelungi dosarele, anchetele ar trena și așa mai departe. Amintesc că există în Parlament un proiect de lege , o inițiativă legislativă a Partidului Național Liberal de a proroga, adică de a amâna această pensionare, există și OUG adoptată de Guvern care e de asemenea în Parlament. Deci asta este soluția. Cei de la USR vor în esență același lucru, adică să nu intre în vigoare acum", a completat Predoiu.

Cătălin Predoiu a mai deținut acest portofoliu în perioada 2008-2012 și a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.