Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Mediului a găsit și el, după Costel Alexe, VINOVATUL pentru poluarea din București: Arderile ilegale din Ilfov

Bucureștiul
poluare Bucuresti

Cu siguranță arderile de deșeuri reprezintă una dintre cauzele care duc la depășirea poluanților, mai ales pe timpul nopții, în zona Capitalei, spune noul ministru al Mediului, Mircea Fechet.

„Ziua și noaptea se ard deșeuri nepericuloase, dar și deșeuri periculoase. Avem plastice, deșeuri din construcții, sute sau poate mii de tone de astfel de deșeuri care, odată incendiate, nu fac altceva decât să pună sănătatea populației în pericol. Avem o problemă reală de poluare a aerului din București. Pe lângă poluarea de a trafic sau de la încălzirea rezidențială pe timpul iernii, suplimentar, din pricina arderilor ilegale, bucureștenii sunt nevoiți să suporte aceste consecințe”, a spus joi, Mircea Fechet.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

El spune că acest fenomen nu e singular, ci se întâlnește și în Dolj, Dâmbovița sau Giurgiu.

„Cu siguranță arderile de deșeuri sunt una dintre cauze care participă la depășirea poluanților, mai ales pe timpul nopții. Un astfel de incendiu poate contribui cu siguranță la mărirea indicatorilor de poluare din București”, precizează Fechet.

El apreciază că este vorba „probabil” despre grupări infracționale organizate, evaziune fiscală, exploatarea copiilor și a persoanelor defavorizate.

Poliția, Jardarmeria și Garda de Mediu fac descinderi, joi, la Sintești, fiind vizați cei care ard ilegal deșeuri. La acțiune participă aproximativ 100 de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.