Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru al Sănătății din Brazilia îi face pe plac lui Jair Bolsonaro: vrea relaxarea restricțiilor

AFP
Jair Bolsonaro

Noul ministru al sănătăţii din Brazilia, Nelson Teich, a propus miercuri relaxarea restricţiilor de mişcare aflate în prezent în vigoare pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează DPA, conform agerpres.ro.

Într-un discurs susţinut în capitala Brasilia, el a spus că guvernul intenţionează să prezinte într-o săptămână o directivă pentru oraşe şi state.

"Este imposibil pentru o ţară să supravieţuiască timp de un an, un an şi jumătate, dacă stă pe loc", a afirmat Teich.

"Distanţarea socială este o măsură naturală şi logică pentru început, dar nu poate fi aplicată fără un plan de ieşire", a adăugat el.

USR, analiză de COȘMAR pentru Guvern: am ajuns campionii Europei la deficitul bugetar


Este primul discurs al lui Teich de când a fost numit joi de preşedintele Jair Bolsonaro să îi urmeze în funcţie lui Luiz Henrique Mandetta, care a fost demis în urma unei dispute privind gestionarea corespunzătoare a crizei create de coronavirus.

În timp ce Mandetta, la fel ca diferiţi guvernatori şi primari, a pledat pentru interdicţii de deplasare şi măsuri de protecţie limitate, populistul de dreapta Bolsonaro consideră că măsurile sunt excesive şi vrea ca viaţa să revină la normal cât mai repede posibil.

În discursul său, Teich a justificat decizia de ridicare a restricţiilor spunând că şi dacă numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Brazilia ar fi de 100 de ori mai mare decât cele 43.000 raportate de Ministerul Sănătăţii, cele patru milioane de potenţial infectaţi dintr-o populaţie de 208 milioane ar reprezenta numai 2%.

Teich nu a vorbit şi despre situaţie critică din oraşul Manaus, în regiunea Amazon. Sistemul de sănătate s-ar fi prăbuşit acolo, iar un container frigorific a fost instalat în faţa unui mare spital pentru a depozita cadavre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.