Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru de Externe al Marii Britanii se pune rău cu propaganda LGBTQ: 'O femeie are col uterin'

Elizabeth Truss

Elizabeth Truss, ministru de Externe al Marii Britanii, a susținut la Conferința Conservatorilor de duminică că persoanele transgender nu ar trebui să se poată identifica fără verificări medicale.

Ministrul de externe, care a preferat să fie rezervată atunci când a fost interpelată luna trecută, a declarat că este de acord cu comentariile deputatei laburiste Rosie Duffield care a spus că „doar femeile au col uterin”. Argumentând că „controalele medicale sunt importante” în stabilirea statutului legal de sex al cuiva, ea a riscat prin aceste comentarii o reacție acerbă din parte lobby-ului LGBTQ, transmite Express, potrivit blacknews.ro.

Vorbind pentru The Telegraph’s Chopper’s Politics Podcast la Conferința Partidului Conservator din Manchester, ea a spus: „Vedeți absurdul politicii identitare la Conferința Laburiştilor de săptămâna trecută, care sfârșește prin a spune că „femeile nu au col uterin” sau orice altceva. Doamna Duffield are dreptate, femeile au colul uterin. Dar mai mult decât atât, are dreptate să-și poată exprima punctul de vedere. Cred că atunci când încercăm să asundem praful sub preş și nu putem avea o dezbatere deschisă, sinceră și sensibilă, cred că aceasta este o problemă uriașă pentru politica britanică. Nu ar fi corect să ai auto-identificare fără verificări”, a declarat Truss.

Conform normelor actuale, persoanele transgender sunt obligate să îndeplinească condițiile pentru a primi un certificat de recunoaștere a genului care le schimbă în mod legal sexul. Criteriile sale stipulează că fac o declarație jurând că vor trăi permanent în genul lor dobândit. De asemenea, este necesar un diagnostic de disforie de gen și un raport medical despre orice tratament hormonal sau intervenție chirurgicală. Totodată, trebuie să fi trăit în genul dobândit de cel puțin doi ani.

A existat consternare în multe părți că persoanele transgender nu au nevoie să se opereze pentru a-și schimba în mod legal sexul. Alții au susținut că a fost o batjocură adusă sportului profesionist după ce unii sportivi născuți cu sex masculin au concurat la evenimentele feminine.

„Cred că am adoptat abordarea corectă cu persoanele transgender”, a spus Truss. „Am simplificat procesul și l-am îmbunătățit. Am respect deplin pentru persoanele transgender, totuși nu ar fi corect să aibă auto-identificare fără controale și echilibre în sistem. Este un proces clar de înțelegere medicală a modului în care funcționează acest proces, iar aceste verificări medicale sunt importante”, adaugă ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.