Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru de externe german se va întâlni cu membrii administraţiei Trump

Noul ministru de externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, va purta discuţii cu reprezentanţi ai administraţiei preşedintelui Donald Trump în Statele Unite săptămâna viitoare, a anunţat vineri ziarul Handelsblatt, după un început rece al relaţiilor dintre Berlin şi noul lider american, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Predecesorul lui Trump, Barack Obama, a avut o relaţie strânsă cu cancelarul german Angela Merkel. După ce Trump a câştigat scrutinul prezidenţial din 8 noiembrie 2016, Merkel s-a angajat să colaboreze strâns cu acesta pe baza valorilor democraţiei, libertăţii şi respectului faţă de lege.

Merkel va avea o convorbire telefonică cu Trump. Subiectul cel mai discutat este Rusia

Social-democratul Gabriel, un critic frecvent al lui Trump, se va întâlni cu vicepreşedintele Mike Pence şi secretarul de stat desemnat, Rex Tillerson, potrivit Handelsblatt, citând surse guvernamentale.

Gabriel părăseşte postul de ministru al economiei urmând să îl înlocuiască pe Frank-Walter Steinmeier ca ministru de externe, în cadrul unei ceremonii de învestire care va are loc vineri.

O sursă a declarat pentru Reuters că Merkel probabil va discuta cu Trump sâmbătă, într-o convorbire telefonică aşteptată să se axeze pe Rusia. Nu este clar dacă Trump va discuta cu Merkel despre ridicarea sancţiunilor impuse de SUA împotriva Rusiei, ca urmare a intervenţiei acesteia în Ucraina.

Gabriel şi social-democraţii, din punct de vedere istoric, favorizează mai mult dialogul cu Moscova şi au fost mai deschişi la ideea de reducere treptată a sancţiunilor decât Merkel şi conservatorii ei creştin-democraţi.

Sâmbătă, după instalarea în noua funcţie, Gabriel va efectua o scurtă vizită în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.