Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ministru de Finanțe: 'Taxa de poluare pentru autovehicule nu trebuie să fie primită ca un dușman'

http://www.green-report.ro
mașini, noxe, poluare

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu (PSD), a declarat vineri că taxarea autovehiculelor care poluează ar trebui gândită astfel încât să nu fie privită ca un „dușman” al populației.

  • „Taxa de poluare sa fie eficienta si sa nu risca sa fie anulata si sa nu fie primita ca un dusman, ci un ajutor de tranzitie catre ceva mai bine. De aceea faci taxa de poluare, ca noi sa traim mai bine din punct de vedere al sanatatii. Daca faci taxa de poluare sa aduci venituri la bugetul de stat, nu cred ca si-a atins tinta”, a spus ministrul. El a zis ca nu poate avansa o data pentru taxa de poluare pentru ca trebuie sa discute subiectul cu ministrul Mediului.

În PNRR, România s-a angajat să reducă poluarea atmosferică prin trecerea de la autovehicule alimentate cu benzină și motorină la autovehicule alimentate electric. Se va introduce, astfel, „un nou sistem de taxare, în special pentru traficul greu din România, conform principiului „poluatorul plătește””.

Ce înseamnă acest lucru?

Un pachet legislativ care va include:

1. Taxarea în funcție de distanță pentru vehiculele grele de marfă (camioane și altele)

2. Scheme de stimulare a reînnoirii parcului auto (în special autoturisme / autobuze / autocare), prin scheme de casare, combinate cu măsuri de taxe de proprietate pentru cele mai poluante vehicule de pasageri.

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va realiza o analiză pentru a defini mai specific nivelul de taxare, în special pentru traficul greu, cu stimulente specifice pentru vehicule electrice/hibride, inclusiv pentru vehicule ușoare, calendarul introducerii graduale a acestor taxe, categoriile de vehicule care vor fi incluse în sistemul de taxare, nivelul de poluare al vehiculelor de pasageri, categoriile de drumuri și nivelul de acoperire al rețelei integrate de drumuri naționale din România”, se arată în PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.