Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul ministru ucrainean al Apărării: Un tătar din Crimeea, cu reputație de negociator abil

kyivindependent.com
Rustem Umerov

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri, cu o majoritate solidă, desemnarea lui Rustem Umerov (41 de ani) în funcţia de ministru al apărării, în plină invazie rusă, au indicat doi deputaţi ucraineni, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Au total, 338 din cei 450 de deputaţi au aprobat candidatura lui Umerov, propusă de preşedintele Volodimir Zelenski, au indicat deputaţii Iaroslav Jelezniak şi Irina Gheraşcenko pe aplicaţia Telegram.

„Bine ați venit la bord, domnule ministru”, a transmis Ministerul Apărării pe reţeaua socială X, după ce Parlamentul a votat cu o majoritate covârșitoare nominalizarea dlui Umerov.

Când l-a propus pe Umerov, Zelenski a spus că sunt necesare noi abordări și alte forme de interacțiune cu armata și societatea.

O premieră politică

Reprezentant important al comunităţii tătare din Crimeea şi musulman practicant care are reputaţia de a fi un negociator abil şi discret, Rustem Umerov întreţine bune legături cu lumea musulmană.

''Acesta este cea mai înalt funcţie ocupată vreodată de un tătar din Crimeea'', peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, a apreciat un consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Serghei Leşcenko.

Umerov a condus Fondul Proprietăţii de Stat al Ucrainei din septembrie 2022 şi a fost implicat în negocieri sensibile din timpul războiului, ca de exemplu acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Precedentul ministru al apărării, Oleksii Reznikov, în vârstă de 57 de ani, a fost nevoit să renunţe la post după mai multe scandaluri de corupţie din interiorul Ministerului Apărării de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.