Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul Model Economic al României – atractiv, sustenabil și rezilient

Radio Romania Actualitati
crestere economica

Noul Model Economic al României – atractiv, sustenabil și rezilient

Creșterea atractivității României pentru investiții, stimularea dezvoltării de proiecte strategice, precum și consolidarea poziției țării noastre la nivel extern, în lanțurile globale de aprovizionare, sunt principalele teme ce vor dezbătute în cadrul conferinței ,,Atractivitate, Expansiune, Reziliență: un Nou Model Economic pentru România”, eveniment organizat pe 21 iulie 2023 de Asociația Proiect România 2030.

Obiectivul acestei conferințe este de a lansa dezbaterea pe tema unui Nou Model Economic al României, bazat pe Sustenabilitate, Competitivitate și Dezvoltare. Evoluțiile recente ale economiei românești sunt pozitive: Romania a avut una din cele mai rate de creștere în Europa în ultimii 10 ani; pe de alta parte, s-au acumulat o serie de probleme structurale și dezechilibre care pun în pericol dezvoltarea pe următorii ani. De asemenea, experții OECD susțin, în cel mai recent studiu economic realizat pentru România, necesitatea dezvoltării unui mediu de afaceri mai bun care să ajute atragerea investițiilor. Creșterea productivității, precum și dezvoltarea capitalului uman sunt elementele care vor genera dezvoltare economică, mai multe locuri de muncă și venituri mai mari, potrivit OECD. Țara noastră are nevoie sa treacă la modelul economic extensiv, bazat pe fundamentele low-cost, la unul focalizat, axat pe domenii strategice, inovație si valoare adăugată.

Repoziționarea strategică a economiei românești

Care este viziunea pentru România anului 2030?, Care sunt domeniile strategice de interes major, ce măsuri sunt necesare pentru atragerea investițiilor în țara noastră?, Cum putem facilita finanțarea economiei? și Cum putem încuraja antreprenoriatul? - sunt câteva dintre subiectele ce vor fi dezbătute în cadrul conferinței.

Potrivit experților Asociației Proiect România 2030, principalele dimensiuni care asigură dezvoltarea unui Nou Model Economic sunt – atractivitatea pentru investiții (soluții concrete legate de forța de muncă, simplificarea interacțiunii cu autoritățile, stimularea antreprenoriatului), expansiunea (dezvoltarea unor domenii și proiecte strategice în țara noastră, atât prin investiții românești, cât și străine, precum și încurajarea exporturilor) și reziliența, mai exact consolidarea poziției României în lanțurile globale de aprovizionare, ajutând economia locală să facă față mai bine șocurilor externe.

Transformarea sustenabilă a României

Discuțiile vor continua cu analiza priorităților pentru dezvoltarea unei economii sustenabile, ciruculare, pe necesitatea dezvoltării inovației și cercetării în toate domeniile și sectoarele de activitate, pe reducerea deficitului forței de muncă, precum și pe reducerea decalajelor regionale foarte mari.

Conferința va aduce împreună experți și profesioniști din diverse domenii, oferind o platformă pentru schimbul de idei și identificarea unor soluții inovatoare. Printre speakerii din cadrul evenimentului, se numără: Andrei Rădulescu – director analiză macroeconomică la Banca Transilvania, Clara Volintiru, director în cadrul Black Sea Trust of the German Marshall Fund (GMF) și profesor la Academia de Studii Economice din București (ASE), Ciprian Păltineanu, director general al INSPET SA, precum și Marcel Heroiu, specialist în cadrul Băncii Mondiale.

De asemenea, moderatorul evenimentului este Bogdan Belciu, coordonatorul Șantierului Economic al Asociației Proiect România 2030 și partener în cadrul companiei Valorem Management Consulting.

Cu această inițiativă ambițioasă, Asociația Proiectul România 2030 își propune să construiască un dialog constructiv între toți cei implicați în modelarea viitorului economic al țării noastre.

Pentru a participa la conferința ,,Atractivitate, Expansiune, Reziliența: un Nou Model Economic pentru România", vă puteți înregistra prin intermediul site-ului Asociației Proiectul România 2030 accesând link-ul următor: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7VM-qEnuh1BA7CNb-EtddfLueOpSgY23e00P3Ni5igrdndQ/viewform?usp=pp_url

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.