Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ORDIN de la Bruxelles: Toți cetăţenii din UE trebuie vaccinați până la sfârşitul verii

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Uniunea Europeană ar trebui să fie în măsură să îi vaccineze pe toţi cetăţenii europeni "până la sfârşitul verii", a declarat, joi, la Roma, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, care răspunde de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor, relatează AFP.

"Situaţia privind vaccinurile este liniştitoare. Este o provocare enormă şi totuşi am reacţionat cu o mare rapiditate", a declarat Breton în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul italian al dezvoltării economice, Giancarlo Giorgetti, scrie agerpres.ro.

Citește și: Numire dubioasă făcută de USR în funcția de subprefect al județului Alba: Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ‘universitate’ desființată

"Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid şi cred că până la sfârşitul verii îi vom putea vaccina pe toţi cetăţenii europeni", a dat el asigurări.

"Până la sfârşitul anului Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an", a afirmat el. "Europa este primul continent pentru producţia de vaccinuri, urmează apoi SUA cu două miliarde (...) Vom putea conta pe 5 miliarde de vaccinuri pe an în lumea întreagă", a conchis el.

Citește și: Cristoiu: ‘Respingerea dosarului 10 august convine tuturor celor care conduc România de azi. Dacă jandarmii din noul regim n-ar fi duri, demonstrații ar putea da năvală în Guvernul Cîțu’

Aceste declaraţii au intervenit în contextul în care prim-ministrul italian Mario Draghi i-a cerut miercuri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să accelereze răspunsul UE la pandemie, "în special în ceea ce priveşte vaccinurile".

Întârzierile în livrarea vaccinurilor anti-COVID, a căror achiziţie a fost organizată la nivel european de Comisia Europeană, fac obiectul criticilor în numeroase state membre.

Citește și: Puternic semnal de îngrijorare! Octavian Jurma: ‘București va intra în scenariul roșu, cel mai probabil, săptămâna viitoare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.