Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, îl invocă de mai multe ori pe 'Dumnezeu' într-un discurs în Parlament

Jair Bolsonaro

Fidel stilului său care a sedus milioane de enoriaşi ai bisericilor evanghelice, preşedintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, l-a invocat de mai multe ori pe Dumnezeu într-un discurs susţinut marţi în parlamentul brazilian şi s-a angajat din nou să respecte Constituţia, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Cred în Dumnezeu, cred în poporul şi în potenţialul nostru", a afirmat Bolsonaro, fost paraşutist militar, în timpul unei ceremonii solemne pentru celebrarea jubileului de 30 de ani al Constituţiei braziliene, elaborate după înlăturarea dictaturii militare (1964-1985).

"Împreună, executivul, judiciarul şi legislativul, trebuie să apărăm Constituţia. Este responsabilitatea noastră a tuturor", a afirmat el, agitând cartea galbenă şi verde a Constituţiei braziliene, ce conţine textul din 1988.

Acest discurs, care nu a fost prevăzut de protocol, a durat mai puţin de două minute.

Ceremonia s-a derulat în hemiciclul Camerei Deputaţilor, în prezenţa parlamentarilor ambelor camere, a actualului preşedinte al Braziliei, Michel Temer, şi al preşedintelui Curţii Supreme, Dias Toffoli.

Considerat de detractorii săi o ameninţare la adresa democraţiei din cauza nostalgiei sale afişate pentru dictatura militară, preşedintele ales de extremă dreapta a promis deja în timpul campaniei electorale că va fi "sclavul Constituţiei".

Jair Bolsonaro, 63 de ani, a sosit la Brasilia dimineaţa, în prima sa vizită de după victoria sa în al doilea tur, la 28 octombrie, cu 55% dintre sufragii. După ce a câştigat alegerile, el a rămas în cea mai mare parte a timpului la domiciliul său din Rio de Janeiro, din cauza stării de sănătate fragilizate de atentatul cu armă albă care a fost cât pe ce să-i curme viaţa la 6 septembrie.

"Îi cer lui Dumnezeu să ne lumineze, îi mulţumesc că mi-a salvat viaţa", a spus Bolsonaro în timpul discursului său în parlament. "Împreună, vom continua să construim Brazilia pe care o merită poporul nostru. (...) Putem schimba destinul naţiunii noastre", şi-a exprimat el convingerea.

Ca o concluzie, preşedintele ales a citat sloganul campaniei sale: "Brazilia mai presus de orice şi Dumnezeu mai presus de toţi".

Jair Bolsonaro trebuie să pregătească împreună cu echipa sa perioada de tranziţie înainte de învestitură, care va avea loc la 1 ianuarie. Miercuri, el se va întâlni cu Michel Temer, preşedintele de centru-dreapta ce se va retrage de la putere cu un record de impopularitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.