Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul președinte al Mexicului, mutare-surpriză în conflictul cu Donald Trump: Mingea se află în terenul liderului SUA

newsweek.com
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat joi că îl va invita pe preşedintele american Donald Trump la ceremonia sa de învestire de pe 1 decembrie, scrie Reuters, conform news.ro.

Lopez Obrador, care a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, a declarat că îl va invita la ceremonia sa pe Trump, alături de prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi alţi şefi de stat.

„Va fi trimisă o invitaţie către Donald Trump. Suntem ţări vecine, avem relaţii economice şi comerciale, o legătură de prietenie”, a declarat Obrador într-o conferinţă de presă.

Relaţiile dintre Trump şi Obrador sunt tensionate, din cauza unor subiecte precum imigraţia, renegocierea Acordului de Comerţ Liber Nord American (NAFTA) şi afirmaţiile lui Trump conform cărora Mexicul va plăti un zid care va fi construit la graniţa dintre cele două ţări.

Polițiștii au făcut PRĂPĂD în București, după percheziții de amploare: au arestat 18 persoane

Obrador doreşte să ajungă la un acord cu Trump prin care SUA vor susţine dezvoltarea economică din Mexic şi America Centrală, iar la schimb, Mexicul va acţiona pentru a reduce imigraţia din regiunea de nord.

El a abordat acest subiect luni, într-o convorbire telefonică cu Trump, pe care a descris-o ca fiind prietenoasă şi respectuoasă. Trump a declarat că relaţia dintre cele două ţări va fi „una foarte bună”.

Echipa lui Obrador se pregăteşte pentru o întâlnire cu  Secretarul de Stat american, Mike Pompeo şi actualul preşedinte meixcan, Enrique Pena Nieto, în Ciudad de Mexico, la sfârşitul săptămânii viitoare.

Fiind întrebat despre abordarea viitorului său guvern său privind criza din Venezuela, Obrador a răspuns: „Vom aplica politica non-intervenţiei asupra statelor autonome”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.