Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul premier britanic își recompensează aliații cu funcții-cheie în cabinetul său

www.reuters.com
Liz Truss

Liz Truss și-a recompensat principalii aliați cu funcții de conducere în cadrul guvernului pe care îl conduce, la câteva ore după ce i-a succedat lui Boris Johnson în funcția de prim-ministru, potrivit BBC.

Kwasi Kwarteng a fost numit cancelar, James Cleverly devine ministru de externe, iar Suella Braverman o înlocuiește pe Priti Patel în funcția de ministru de interne.

Una dintre cele mai apropiate prietene ale doamnei Truss, Therese Coffey, este numită în funcția de secretar al sănătății și vicepremier.

Niciunul dintre cei care l-au susținut pe rivalul său învins, Rishi Sunak, nu va rămâne în cabinetul său, Dominic Raab, Grant Shapps, George Eustice și Steve Barclay revenind în eșalonul secund.

Dar secretarul de presă al lui Liz Truss a declarat că schimbările vor „unifica” Partidul Conservator și a indicat roluri de rang înalt pentru cinci dintre rivalii ei la conducere: Suella Braverman, Tom Tugendhat ca ministru al securității, Kemi Badenoch ca secretar pentru comerț, Penny Mordaunt ca lider al Camerei Comunelor și Nadhim Zahawi ca cancelar al Ducatului de Lancaster.

Noul prim-ministru a dat deja primul telefon unui lider străin, promițând sprijinul continuu al Regatului Unit pentru Ucraina în cadrul unei convorbiri cu președintele Volodimir Zelenski.

Cei din cabinet au declarat că Truss a fost „încântată” să accepte o invitație de a vizita Ucraina.

Ulterior, ea a vorbit cu președintele SUA, Joe Biden, cei doi au discutat despre importanța ca Regatul Unit să ajungă la un acord cu UE cu privire la normele comerciale post-Brexit în Irlanda de Nord.

Truss a fost numită premier marți, de regină, în cadrul unei ceremonii la Balmoral, fiind cel de-al 56-lea prim-ministru al Regatului Unit.

Ea s-a întors în Downing Street, unde, într-un discurs scurt, a promis să dezvolte economia prin reduceri de taxe și reforme, să ia măsuri pentru a rezolva problema facturilor la energie și să pună serviciul de sănătate pe „o bază solidă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.