Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul preşedinte ales al Kenyei, William Ruto, a depus jurământul marţi

Operation World
kenya

Noul preşedinte ales al Kenyei, William Ruto, în vârstă de 55 de ani, a depus jurământul marţi în capitala Nairobi, informează DPA.

Ruto a câştigat la limită alegerile de la 9 august împotriva liderului opoziţiei de multă vreme şi fost prim-ministru Raila Odinga.

Odinga nu a recunoscut înfrângerea, dar cea mai înaltă instanţă a ţării din Africa de Est a respins contestaţia asupra rezultatelor alegerilor pe motive de fraudă, potrivit Agerpres.

Câştigătorul alegerilor, Ruto, anterior vicepreşedinte al Kenyei, a promis în campania electorală să sprijine micii antreprenori cu beneficii sociale când va fi preşedinte.

El s-a prezentat ca fiind un om ce provine dintr-un mediu modest. Înainte de a intra în politică, Ruto a construit mai întâi o fermă de pui şi a investit cu succes profiturile în industriile hotelieră, imobiliară şi a asigurărilor.

Cu toate acestea, Ruto este şi un personaj controversat: în 2010, el a fost inculpat de Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru crime împotriva umanităţii. El a fost acuzat că este parţial responsabil pentru violenţele urmate alegerilor din 2007. La acea vreme, peste 1.000 de persoane au murit. Cu toate acestea, cazul a fost abandonat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.