Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul primar al Brașovului, pasionat de cultura japoneză, practicant de Kyokushin şi Go

senat.ro
Allen Coliban

Primarul Braşovului, Allen Coliban, şi-a arătat, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu coordonatoarea Centrului Musashino, Mariko Kimura, suportul pentru dezvoltarea centrului, mărturisind că a practicat stilul Kyokushin de arte marţiale şi este pasionat, de 20 de ani, de jocul de strategie Go.

Potrivit unei informări a Biroului de Presă al Primăriei, Allen Coliban s-a întâlnit miercuri cu reprezentanta centrului japonez din Braşov pentru a discuta despre dezvoltarea acestuia, continuarea parteneriatului între cele două oraşe şi despre implicarea municipalităţii în susţinerea participării echipei României la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo de anul viitor, unde Musashino este oraşul gazdă pentru echipa României.

"Din punctul meu de vedere, relaţia culturală cu Japonia şi comunitatea din Musashino este una foarte importantă. Braşovul are un lung istoric al acestor relaţii, este probabil cea mai îndelungată relaţie cu o comunitate din Japonia pe care o are un oraş din România. Ar fi păcat să nu o dezvoltăm în folosul braşovenilor, al tinerilor în primul rând. Pentru că foarte mulţi tineri braşoveni au învăţat limba japoneză şi au ajuns profesionişti pornind de la aceste relaţii pe care Centrul Musashino le-a dezvoltat la Braşov", a declarat primarul Allen Coliban, care a menţionat că a fost printre primii cursanţi ai Centrului, în anii '90.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

În cadrul întâlnirii, primarul Allen Coliban a primit din partea Primăriei Musashino o scrisoare de felicitare pentru alegerea sa în funcţie şi propunerea de continuare a bunei colaborări dintre cele două oraşe.

"Am fost bucuroasă că domnul primar ne-a salutat în japoneză şi chiar ne-a cântat un cântecel în japoneză. Am aflat şi că este experimentat în mai multe discipline specifice Japoniei şi sper să continuăm şi să lărgim colaborarea noastră pe această linie", a precizat Mariko Kimura, la finalul întâlnirii, conform documentului citat.

Conform lui Kimura, la cel mai recent concurs de discursuri în limba japoneză, primele două locuri au fost ocupate de studenţi de la Braşov, iar la examenul de evaluare a cunoştinţelor de limbă japoneză Japanese Language Proficiency Test - Nihongo Nouryoku Shiken, cursanţii centrului s-au clasat între primii 1% la nivel mondial.

centrul Mushashino s-a înfiinţat în Braşov în anul 1998, în urma demersurilor fostului dirijor al Orchestrei Filarmonice "Gheorghe Dima" din Braşov, Daisuke Soga

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.