Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul şef al Glencore va fi sud-africanul Gary Nagle

Twitter
agricultura organiza ecologica

Directorul general al grupului elveţian Glencore, Ivan Glasenberg, va demisiona anul viitor şi va fi înlocuit cu Gary Nagle, responsabil cu activele din domeniul cărbunelui la divizia minieră şi de tranzacţionare, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Glasenberg, în vârstă de 63 de ani, este director general din 2002, iar investitorii aşteptau un plan de succesiune după ce câţiva membri importanţi ai conducerii s-au pensionat în ultimii ani.

Nagle, în vârstă de 45 de ani, din Africa de Sud, va prelua o companie care se confruntă cu presiuni din partea investitorilor pentru reducerea emisiilor de carbon.

Citește și: Coordonatorul campaniei de vaccinare anticoronavirus a făcut anunțul! Câte doze a comandat România

"Am decis ca în următoarele şase luni să lucrez îndeaproape cu Gary Nagle, care va prelua de la mine funcţia de director general. Gary şi-a început activitatea cu mine la divizia minieră în urmă cu 21 de ani", a afirmat Glasenberg.

De asemenea, vineri, Glencore a anunţat planuri pentru ajunge la emisii zero până în 2050, reducând direct şi indirect amprenta de carbon cu 40% până în 2035, faţă de nivelul din 2019.

Glencore se va concentra pe investiţii în metale care sunt vitale pentru tranziţia la o lume cu emisii reduse, cum ar fi cobalt, nichel şi cupru.

Activele din domeniul cărbunelui ale Glencore reprezintă 5% din venituri şi 10% din profitul operaţional.

Divizia de tranzacţii cu produse agricole a grupului Glencore Plc, care este prezentă şi pe piaţa din România, a decis săptămâna aceasta să îşi schimbe numele, o mişcare care este destinată să creeze o distanţă faţă de afacerile celui mai mare trader mondial de materii prime, dar compania insistă că acesta nu este un pas spre o eventuală listare publică iniţială.

Într-un comunicat de presă, grupul Glencore Plc a informat că divizia sa de tranzacţii cu produse agricole îşi va schimba denumirea în Viterra, un dealer canadian de cereale pe care Glencore l-a cumpărat în 2012 pentru 6,2 miliarde dolari. Noua identitate va fi implementată în majoritatea celor 37 de ţări unde compania operează.

Viterra va avea peste 16.000 de angajaţi, care gestionează o reţea de facilităţi de stocare, uzine de procesare şi active de transport. Exceptând schimbarea numelui, care va avea loc în luna mai în ţări precum Egipt, Kazahstan, Noua Zeelandă şi România, totul rămâne la fel, a precizat compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.