Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul val Covid readuce purtarea obligatorie a măștii în spitalele din România

digi24.ro
masca de protectie

Purtarea măştii de protecţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este obligatorie începând de luni, atât pentru personal cât şi pentru pacienţi şi vizitatori, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, a informat managerul unităţii medicale, Angela Nicolae, într-un comunicat remis Agerpres.

Totodată, începând de luni, au fost introduse restricţii privind deplasarea pacienţilor internaţi în spital. Conform noilor măsuri de protecţie introduse începând de luni, personalul spitalului are obligaţia să poarte măşti de protecţie de unică folosinţă atât în interiorul cât şi în exteriorul secţiilor şi compartimentelor.

Accesul în spital fără mască de protecţie este interzis, fiind obligaţi să poarte mască de protecţie atât aparţinătorii şi vizitatorii cât şi pacienţii internaţi aflaţi în curs de investigare şi tratament.

Spitalul va intensifica şi măsurile de triaj epidemiologic al personalului simptomatic.

De la începutul acestei luni şi până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, la Unitatea de Primire Urgenţe, s-au prezentat mai mult de 30 de persoane infectate SARS-CoV-2, iar în cadrul Secţiei Boli Infecţioase erau internaţi luni şapte pacienţi infectaţi cu acest virus.

Aproximativ 15.000 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus s-au înregistrat săptămâna trecută, dublu faţă de perioada similară anterioară, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.