Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noutate absolută la alegerile din 2016: Ce achiziţie face STS

vot_alegeri

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se pregăteşte de alegerile din 2016. STS a cerut deja o suplimentare a bugetului pe anul viitor, pentru a pune la punct un sistem de prevenire a turismului electoral şi de monitorizare a prezenţei la urne. În aceste sens, serviciul vrea să achiziţioneze peste 20.000 de tablete pentru secţiile de votare.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va dota fiecare secţie de votare cu câte o tabletă. Un operator care va lucra pe tabletă va scana, cu ajutorul camerei foto şi a unei aplicaţii speciale, cartea de identitate a fiecărui votant care trece pragul secţiei. Aşa se va verifica în timp real dacă alegătorul este major, are drepturile electorale, s-a prezentat la secţia arondată domiciliului său şi dacă, în acea zi, a mai votat în altă parte.

Cel mult 23 de mii de tablete va cumpăra STS, cu suporturile aferente. În afară de eliminarea votului multiplu, sistemul informatic va oferi informaţii privind prezenţa alegătorilor la urne şi va permite totodată introducerea, verificarea şi transmiterea electronică a proceselor-verbale privind consemnarea rezultatelor votării. Autoritatea Electorală Permanentă va instrui 30 de mii de tehnicieni.

Întreg noul sistem informatic costă statul 48,5 milioane de lei. STS a iniţiat deja, în mare parte, toate procedurile de achiziţie a echipamentelor şi bunurilor necesare, informează Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.