Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovic a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor

Djokovic (35 de ani), care ocupă în prezent locul 8 ATP, s-a impus după o oră şi 37 de minute de joc, obţinând astfel a 14-a victorie în ultimele 15 meciuri disputate.

Sârbul a cucerit de cinci ori în cariera sa trofeul la competiţia ce reuneşte cei mai buni opt jucători ai sezonului din circuitul profesionist, iar un nou succes l-ar face să egaleze recordul deţinut de elveţianul Roger Federer (6 victorii).

Tsitsipas, numărul trei mondial, în vârstă de 24 de ani, câştigătorul ediţiei 2019 a acestui turneu, a avut mai mulţi aşi (9 la 3) şi n-a comis nicio dublă greşeală pe parcursul jocului, spre deosebire de adversarul său (2), dar în schimb nu a reuşit să câştige punctele importante.

În setul secund, Djokovic i-a oferit adversarului său singura sa minge de break din această partidă, comiţând două duble greşeli consecutive, însă Tsitsipas nu a reuşit să profite de ocazie, ajungându-se astfel la tiebreak, unde sârbul s-a impus cu 7-4.

În urma acestei victorii în două seturi, jucătorul cu 21 de titluri de Mare Şlem a preluat conducerea în Grupa Roşie, devansându-l pe rusul Andrei Rublev, care l-a învins greu în trei seturi, 6-7 (7/9), 6-3, 7-6 (9/7), pe compatriotul său Daniil Medvedev.

Pentru Tsitsipas, înfrângerea în faţa lui Djokovic îi anulează, totodată, şansa de a deveni numărul unu mondial la final de an, poziţie în care grecul putea accede doar dacă încheia neînvins Turneul Campionilor.

Marţi se dispută meciurile Rafael Nadal (Spania) - Felix Auger-Aliassime (Canada) şi Casper Ruud (Norvegia) - Taylor Fritz (SUA), în Grupa Verde.

Nadal este singurul care îl mai poate detrona pe compatriotul său Carlos Alcaraz din fotoliul de lider ATP, cu condiţia să câştige turneul de la Torino.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.