Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak Djokovici va termina anul pe primul loc în clasamentul ATP, după ce Rafel Nadal nu s-a înscris la turneul de la Sofia

djokovici

Tenismenul sârb Novak Djokovici va ocupa prima poziţie în clasamentul ATP la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră.

Doar spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, îl putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţia să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia (8-14 noiembrie). Însă organizatorii competiţiei din capitala Bulgariei au publicat tabloul principal şi spaniolul nu figurează printre participanţi, potrivit news.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie .

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori (1993-1998).

Ceilalţi doi mari jucători din prezent, Nadal şi elveţianul Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

În 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Djokovici a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, precum şi turneul de la Dubai. El are 39 de victorii şi trei înfrângeri şi va mai juca în acest sezon la Turneul Campionilor (Londra, 15-22 noiembrie).

Sârbul mai vizează recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de Federer. Djokovici, 33 de ani, are acum 293 de săptămâni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.