Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novak, după ce a fost la Ora Guvernului: Am demonstrat că pe toate aceste puncte, pe care mi-au fost aduse acuzaţii şi am fost supus unor atacuri la persoană

Foto Facebook
Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a scris, marţi, în social media, că a participat la Ora Guvernului în plenul Camerei Deputaţilor, pentru a aduce clarificări pe unele subiecte apărute în spaţiul public. El spune că a demonstrat că, pe toate punctele pe care i-au fost aduse acuzaţii, nu am avut nimic de ascuns şi a acţionat conform prevederilor legale, potrivit news.ro.

"Am fost în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a aduce clarificări pe unele subiecte care au apărut în ultimul timp în spaţiul public. Am dat curs acestei invitaţii deoarece cred într-o dezbatere transparentă, în spiritul democraţiei şi al unei bunei funcţionări a organismelor care ar trebui să-i reprezinte pe cetăţeni.
Am clarificat că:
- Mecanismele Ministerului Sportului privind conflictele de interese sunt funcţionale
- Toate premierile, inclusiv cele acordate membrilor staff-ului meu, din perioada mea ca sportiv, au fost acordate în condiţiile legii
- Renta viageră este un drept al sportivilor medaliaţi şi îmi este acordată în baza rezultatelor sportive. Când voi redeveni activ şi mă voi legitima, voi urma toate procedurile care se impun, inclusiv oprirea rentei.
- Ne considerăm patrioţi şi vorbim despre legi, fără a le încadra în ţintele bugetare, dar nu susţinem ceea ce ar fi cu adevărat un semn de normalitate - legea 40% care ar sprijini sportivii români.
Am demonstrat că pe toate aceste puncte, pe care mi-au fost aduse acuzaţii şi am fost supus unor atacuri la persoană josnice, lansate de către unele grupuri, nu am avut nimic de ascuns şi am acţionat conform prevederilor legale.
Cred că trebuie să învăţăm să fim toleranţi şi să ne respectăm unii pe alţii. Nu în ultimul rând, trebuie să facem din sport o prioritate naţională!", a scris Novak pe Facebook.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost prezent, luni, la „Ora Guvernului” organizată în plenul Camerei Deputaţilor, la cererea grupului parlamentar al USR, el răspunzând acuzaţiilor privind faptul că şi-a premiat tatăl sau că încasează renta viageră, deşi şi-a anunţat revenirea în activitate. El a spus că aceste atacuri fac parte dintr-o campanie de denigrare la adresa sa după de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret. Deputatul USR, Cristian Brian, a afirmat că Novak nu este ministru, ci doar un „şmecher care se ocupă de găinării”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.