Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Novo a depășit LVMH și a devenit cea mai valoroasă companie listată din Europa

wikipedia
novo nordisk

Producătorul danez de medicamente Novo Nordisk a detronat vineri pentru scurt timp LVMH, devenind cea mai valoroasă companie listată din Europa, încheind dominaţia de doi ani şi jumătate a grupului francez de produse de lux, transmite Reuters.

În aprilie, capitalizarea de piaţă a LVMH a depăşit pragul de 500 de miliarde de dolari, devenind prima companie europeană care a atins acest jalon, graţie creşterii vânzărilor de produse de lux în China şi aprecierii monedei euro. Acum, perspectivele îngrijorătoare privind evoluţia economiei chineze au afectat evoluţia acţiunilor LVMH. Din aprilie, acţiunile LVMH au scăzut cu 13,8%, conform agerpres.

Între timp, Novo beneficiază de o cerere ridicată pentru medicamente antidiabetice şi pentru pierderea în greutate, ceea ce a dus la un nivel record al acţiunilor şi la rezultate financiare solide.

Din 8 august, titlurile Novo au urcat cu 17%, după ce compania a anunţat că, potrivit unui studiu amplu în fază avansată, medicamentul său împotriva obezităţii, Wegovy, a prezentat beneficii medicale clare, pe lângă pierderea din greutate.

Vineri, la 08:43 GMT, capitalizarea de piaţă a Novo Nordisk ajunsese la 421 miliarde de dolari, inclusiv acţiunile nelistate, conform datelor Refinitiv.

La aceeaşi oră, capitalizarea de piaţă a LVMH era de 420,97 miliarde de dolari. LVMH este cea mai valoroasă companie listată din Europa din februarie 2021, când a depăşit Nestle.

La 10:30 GMT, capitalizarea de piaţă LVMH era din nou mai ridicată, la aproximativ 423,9 miliarde de dolari, iar cea a Novo era de aproximativ 421,9 miliarde de dolari.

În ultimii trei ani preţul acţiunilor Novo s-au triplat iar preţul acţiunilor LVMH s-a dublat.

În zece ani, vânzările anuale de medicamente pentru pierderea în greutate ar urma să ajungă la 100 miliarde de dolari, de la aproximativ şase miliarde de dolari în prezent, conform analiştilor de la Barclays.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.