Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nr. 2 din PMP atenționează: Pacienții cu boli cronice nu sunt primiți în spitale!

Facebook
PMP

Președintele executiv PMP, deputatul Marius Pașcan, atrage atenția că pregătirile din epidemia de coronavirus nu trebuie să-i lase de izbeliște pe pacienții cu alte afecțiuni grave.

„Protestez vehement!

Lupta împotriva pandemiei de coronavirus nu poate fi angajată obtuz, punându-se în pericol concomitent sănătatea a zeci de mii sau chiar sute de mii de români cu alte probleme grave de sănătate, cronice.

Am solicitat Guvernului României, cu o săptămână în urmă, regândirea și reformularea ordinului ministrului de Interne, Marcel Vela, de a elibera toate spitalele, prin suspendarea internărilor pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești. Argumentam că ordinul respectiv are un caracter mult prea general și poate conduce la pierderea nejustificată de vieți omenești.

Așa s-a ajuns în situația în care persoane care suferă de boli cronice (cancer, diabet, probleme cu rinichii și au nevoie de dializă, probleme cu ficatul și au nevoie de tratamente cu interferon) nu sunt primite în spitale, sub pretextul că afecțiunile lor nu ar reprezenta urgențe. Protestez vehement față de această situație! Statul român nu le poate obstrucționa cetățenilor dreptul constituțional și vital, dreptul la tratament și sănătate! Reveniți-vă, „strategilor” de conjunctură!”, a scris Pașcan pe Facebook.

Vezi si: Guvernul pregătește măsuri de austeritate: 'Au crescut cheltuielile, scad veniturile. Ne uităm la o reevaluare a cheltuielilor bugetare' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.